Verslagzoeker help

Verfijn hieronder op onderwerp

Verfijn op periode

Leveranciers

We leggen bij de leveranciers eisen neer over de duurzaamheid van de ingrediënten en de verpakking. Vanaf 2012 vragen we garanties dat al bij de ontwikkeling van een product rekening wordt gehouden met MVO-aspecten. Bij de beoordeling van de categorieën wordt duurzaamheid een structureel onderwerp op de agenda. Als aanvulling hierop hebben we een lijst opgesteld met basis MVO-uitgangspunten. Onze category managers gaan deze vanaf 2012 gebruiken bij de inkoop. De punten worden per jaar geactualiseerd.
Verder stimuleren we onze category managers de dialoog aan te gaan met (toe)leveranciers over extra MVO-criteria. De ervaring leert dat we op deze manier steeds meer duurzame producten op de schappen kunnen aanbieden. Zowel food als non-food. Zo hebben we in 2011 ecologische wasmiddelen en- reinigers geïntroduceerd onder de naam Jumbo Zuiver.
De inspanningen om te verduurzamen brengen soms ook lastige dilemma’s met zich mee. Bijvoorbeeld over de continuering van de verkoop van bepaalde producten, over kosten en over marges. En over het maken van de beste keuzes. Zoals: kiezen we voor duurzame palmolie of voor de gezondere zonnebloemolie als ingrediënt?