Verslagzoeker help

Verfijn hieronder op onderwerp

Verfijn op periode

Jumbo Bewust

In 2011 steeg de verkoop van Jumbo Bewust producten van 3% naar maar liefst 18%. De verkoop van ons biologisch vlees steeg met 10%. Om de kwaliteit van deze diervriendelijk geproduceerde producten duidelijk te maken, werken we met certificering. Jumbo Bewust is ontwikkeld in samenwerking met boeren, vleesverwerkers, voederproducenten en de Dierenbescherming. De dieren waar zij mee werken hebben een betere kwaliteit van leven, doordat ze meer ruimte hebben en comfortabel kunnen liggen. Jumbo Bewust is beter voor het dier en minder milieubelastend. Bovendien is het vlees lekkerder.

In 2011 kreeg ons reguliere rundvlees een ster van het Beter Leven Kenmerk. We zijn er trots op dat we hiermee de voor­loper in Europa zijn. Ook hebben we in 2011 met ons reguliere varkensvlees de overstap gemaakt naar Milieukeur. Belangrijke reden daarvoor is dat bij Milieukeur naast dierenwelzijn ook milieubelasting, gezondheid en transport een rol spelen. Thema’s die ook voor Jumbo van belang zijn.

In 2011 hebben we konijn-, lam- en kiprollade aan het Jumbo Bewust assortiment toegevoegd. In het feestassortiment bieden we eveneens Jumbo Bewust producten aan.