Verslagzoeker help

Verfijn hieronder op onderwerp

Verfijn op periode

Verduurzamen van het assortiment

We hebben in 2011 vrijwel onze gehele doelstelling behaald om alle wild gevangen vis voor vers en diepvries onder MSC keurmerk te hebben. 98% is gecertificeerd. We verrichten veel inspanningen om het visassortiment te verduurzamen. In ons visbeleid stellen we eisen over de duurzaamheid van onze vis. Dit geldt zowel voor verse vis als voor diepvries, conserven, diervoeding en koelverse maaltijden. Voor vis in blik hebben we in 2011 onze contacten versterkt met Fishes. Dit is een leverancier van alleen maar duurzame visconserven. Ook hebben we Princess als leverancier verkozen boven de toenmalige leverancier. Zo hebben we ons assortiment visconserven uitgebreid met duurzame vis en het MSC keurmerk. MSC (Marine Stewardship Council) is een onafhankelijke organisatie die zich wereldwijd inzet voor duurzaam gevangen vis.

We vragen de leveranciers altijd naar de herkomst van hun vis. Waar nodig, zullen we hen stimuleren tot verbetering van vangst- of kweekmethodes. Samen zoeken we naar wegen om verschillende vissoorten duurzamer te maken. Het gaat hier onder andere om schol. Dit geldt zowel voor de verse als de diepvriesvis. Met name bij de laatste productgroep hebben we in 2011 flinke stappen gezet. Zo hebben we ons Jumbo Huismerk assortiment uitgebreid met vissticks en kabeljauw met het MSC keurmerk.

In 2012 gaan we meer verse en vriesverse vis met een MSC keurmerk van Nederlandse bodem verkopen. Ook bij de vis in blik blijft Jumbo zich inspannen om het aandeel MSC - waar mogelijk - uit te breiden.