Verslagzoeker help

Verfijn hieronder op onderwerp

Verfijn op periode

Opleiding

In 2011 hebben we veel energie gestoken in het opleiden van de vele collega’s die de overstap van Super de Boer naar Jumbo maakten. Dat gold ook voor andere nieuwe medewerkers. We verzorgen de scholing en opleiding vanuit ons eigen opleidingsinstituut, de Jumbo Academy. Iedereen die bij Jumbo komt werken, krijgt een training over de formule uitgangspunten en de 7 Zekerheden. In 2011 boden we de medewerkers diverse andere scholingsmogelijkheden bij Jumbo aan. Training en coaching op de werkvloer maakten eveneens deel uit van het opleidingsprogramma.

Daarnaast hadden we ons reguliere trainings- en opleidingsprogramma. Zo zijn er in september ruim 450 medewerkers gestart met een incompany MBO- of HBO-opleiding. Duizenden collega’s volgden een formuletraining. We hebben met onze Jumbo Academy een landelijk opgezette eigen school. We werken hierin samen met ROC de Leijgraaf in Veghel.

In 2012 voegen we voor de winkels aan MBO 2 een onderdeel assortimentskennis toe en aan MBO 3 een vak specialistisch diploma. Zo kunnen onze medewerkers de klanten nog beter bedienen. Daarnaast wordt binnen Logistiek een MBO 1 opleiding gestart. Het leren van de Nederlandse taal speelt daarin een belangrijke rol.

Daarnaast hebben we workshops aangeboden met open inschrijving. De deelnemers worden daar getraind op gedrag en vaardigheden. De workshops zijn voor alle medewerkers van het hoofdkantoor die zichzelf verder willen ontwikkelen en de effectiviteit van hun eigen handelen willen vergroten. Dit is mede bedoeld om medewerkers mee te laten ontwikkelen met de enorme groei van de organisatie.

In het voor- en najaar hebben we een groots opgezette diploma-uitreiking georganiseerd. Daar zijn alle behaalde resultaten, diploma’s en certificaten van de deelnemers binnen de Jumbo Academy gevierd.