Verslagzoeker help

Verfijn hieronder op onderwerp

Verfijn op periode

Veiligheid

We hebben in 2011 het Jumbo Incidenten Meldpunt (JIM)geïntroduceerd. Winkels kunnen nu via het intranet eenvoudig melding doen van veiligheidsincidenten. Het gaat hier bijvoorbeeld om overvallen, inbraken, bedreigingen, maar ook zakkenrollen of skimmen. Het is de bedoeling dat andere winkels over die informatie kunnen beschikken. Zo kunnen zij eventueel zelf preventieve maatregelen nemen.
Omdat we preventie heel belangrijk vinden, hebben we ook de winkelsurveillance anders georganiseerd. Beveiligers gaan hun taak meer invullen vanuit een rol als gastheer/vrouw. Zij leren medewerkers door middel van training on the job hoe zij bij kunnen dragen aan veiligheid op de winkelvloer. Deze werkwijze sluit aan bij onze Zekerheid ‘Service met een glimlach’.
In 2011 is het aantal overvallen toegenomen. In samenwerking met de branche en politie proberen we dit aantal terug te dringen. Medewerkers die te maken krijgen met een ingrijpende gebeurtenis zoals een overval, vechtpartij of ernstige bedreiging, proberen we op alle mogelijke manieren bij te staan. Via onze afdeling Human Resources (HR) krijgen ze ondersteuning van professionele slachtofferopvang.