Verslagzoeker help

Verfijn hieronder op onderwerp

Verfijn op periode

Voorwoord

Onze duurzame boodschap

Als supermarktketen hebben we een grote impact op onze omgeving. Daar zijn we ons bij Jumbo zeer goed van bewust. We voelen ons verantwoordelijk richting onze medewerkers, onze winkels, onze leveranciers en onze klanten. Daarbij geven we graag het goede voorbeeld. Dat past bij een familiebedrijf.

We geloven dat we zaken kunnen en moeten verbeteren. Te beginnen bij onszelf maar ook door goed samen te werken met, en te luisteren naar, onze leveranciers en andere stakeholders. We vinden het belangrijk om hierbij aan te geven hoe we over bepaalde zaken denken. Dat hebben we verwoord in onze duurzame principes. Deze zijn het uitgangspunt voor ons handelen.

Onze principes helpen elke keer bij het nemen van de juiste beslissingen om steeds duurzamer te ondernemen. Het is de basis van een het nieuwe MVO beleid dat we afgelopen jaar na de overname van C1000 hebben opgesteld. Hierin hebben we bepaald hoe we belangrijke thema’s zoals de gezondheid van onze producten, sociale omstandigheden in de keten, voedselverspilling, het milieu en schaarste van duurzame grondstoffen de komende jaren zullen aanpakken. We zullen daarbij vaker samen optrekken met branchegenoten, ketenpartners en gespecialiseerde stakeholders om grote stappen te kunnen zetten. Hiermee zorgen we dat we klaar zijn voor de toekomst. 

Waar het om draait is dat we het echt elke dag beter willen doen. Dat is de uitdaging voor iedereen bij Jumbo. En het is de kern van onze duurzame boodschap.

Colette Cloosterman-van Eerd
Directeur Formule
Jumbo Supermarkten

Onze duurzame principes:

  • We zijn open en eerlijk over wat we doen en vinden.
  • We behandelen mensen en dieren met respect.
  • We zijn zuinig op onze natuurlijke rijkdommen, het milieu en ieders gezondheid.
  • We voelen ons betrokken bij de samenleving en zetten ons daarvoor in
  • We brengen het beste in mensen naar boven 
  • En we zitten erin voor de lange termijn