Verslagzoeker help

Verfijn hieronder op onderwerp

Verfijn op periode

Doelstellingen gezonder eten en leven

Download XLS

Onderwerp

Doelstellingen voor 2013

Status

Doelstellingen voor 2014 of later

  
      

Organisatie

We gaan een organisatiebrede werkgroep opzetten die het grote aantal initiatieven op het gebied van gezondheid gaat coördineren en versnellen.

Gerealiseerd

In 2014 zal uitgebreid klantenonderzoek gedaan worden. Kernvraag, wat zou Jumbo kunnen doen om gezond eten voor iedereen betaalbaar en bereikbaar te maken.

   

In 2014 krijgen alle medewerkers die verantwoordelijk zijn voor samenstelling van het assortiment en producten een training over gezonder eten en leven. Daarbij ligt de focus op hoe ze bij kunnen dragen met hun assortiment, presentatie, promotie en productontwikkeling.

Assortiment

In 2013 zal het aantal E-nummers in het gekruide, gemarineerde en gepaneerde vlees drastisch terug gebracht worden.

Gerealiseerd

In 2014 inventariseren we de voedingswaarden van onze Huismerkproducten versus vergelijkbare producten in de markt. De resultaten worden gebruikt om gericht onze Huismerkproducten gezonder te gaan maken.

Assortiment

We werken aan een grote uitbreiding van het aantal Jumbo Huismerkproducten met het Vinkje.

Gerealiseerd

   

Assortiment

  

In 2014 beginnen we samen met de vleeswaren-, koek- en gebakbranche aan het herformuleren van onze Huismerkproducten in deze productgroepen. Doel is het reduceren van zout, verzadigd vet, suiker en caloriën.

Medewerkers

Vanuit de organisatie ondersteunen we opnieuw de acties voor Alpe d’HuZes. Ook organiseren we de nationale Jumbo voetbaldag en zetten we ons in voor centrale deelname aan een hardloopevenement. Daarbij geven we ook ondersteuning bij de voorbereiding.

Gerealiseerd

   

Communicatie

In de communicatie van Jumbo gaan we meer aandacht besteden aan aandacht voor gezonder eten en gezondere keuzes.

Gerealiseerd

In 2014 gaan we thematisch op de winkelvloer en in ons magazine aandacht besteden aan gezondere alternatieven in ons assortiment. Datzelfde gaan we in onze bedrijfskantines doen. Daarnaast zullen we onze recepten gezonder maken en klanten inspireren gezonde alternatieve recepten te kiezen.

Sponsoring

We zullen opnieuw bijdragen leveren aan KiKa, Nationaal Schoolontbijt en de Koningsspelen.

Deels gerealiseerd

In 2014 organiseren we voor de tweede keer het nationale Koningsontbijt. Het ontbijt bevat meer gezonde producten dan in 2103.

Stakeholders

  

In 2014 zullen wij in het kader van het Convenant Gezond Gewicht de slotbijeenkomst van "een portie gezonde verleiding" in de Foodmarkt Breda faciliteren.

Stakeholders

  

In 2014 gaan we aan de slag met een ronde tafel van beleidsmakers en experts. Doel is te bepalen hoe we gezamenlijk constructieve stappen kunnen zetten om Nederland gezonder te laten eten.