Verslagzoeker help

Verfijn hieronder op onderwerp

Verfijn op periode

Succesvolle gezamenlijke actie voor promoten vleesvervangers

Jumbo werkt op verschillende gebieden samen met de Stichting Natuur & Milieu. Marleen Meijers, projectleider: ‘’De actie met de gratis vleesvervangers die Natuur & Milieu en Jumbo hebben uitgevoerd, is eigenlijk symbolisch voor de wijze waarop twee verschillende organisaties goed kunnen samenwerken. 

Het was het eerste project dat we samen hebben uitgevoerd. Ons gezamenlijke doel was vleesvervangers onder de aandacht brengen. Natuur & Milieu streefde er zo naar de vleesconsumptie omlaag te brengen. Jumbo wilde vooral de klanten de keuze geven. Het mooie is dat die verschillende uitgangspunten op geen enkel moment tot onenigheid hebben geleid. We zijn tevreden over het resultaat. De structurele verkoop van vleesvervangers steeg 7%. Ook de Nationale Postcode Loterij, dankzij wie we de actie met de gratis vleesvervangers konden doen, was zeer enthousiast over wat we samen hebben bereikt. 

Al met al vonden we dat er sprake was van een soepele samenwerking. We waren aangenaam verrast door de snelle beslissingen, de pragmatische kijk op dingen, het schijnbare gemak waarmee dingen geregeld werden bij Jumbo. 

Natuurlijk zijn er ook leerpunten. Zo werden in een deel van de winkels communicatiemiddelen niet altijd even goed gebruikt en waren soms de actievoorwaarden niet volledig bekend. Ondanks dat het hoofdkantoor van Jumbo dit goed en snel heeft opgepakt, konden de problemen niet geheel worden opgelost. Jumbo zou bij dit soort acties actiever de dialoog met klanten in de sociale media kunnen opzoeken. Nu was het lastig voor klanten om klachten over de actie online aan te kaarten waardoor er ook klachten bij ons terecht kwamen. ’’