Verslagzoeker help

Verfijn hieronder op onderwerp

Verfijn op periode

"Jumbo heeft beleid verduurzaming in de keten snel ontwikkeld"

Supply Chain Information Management (SIM) helpt Jumbo inzicht te krijgen in kwaliteit, herkomst en duurzaamheid van producten in de keten. Irene Beers, Project Manager SIM:

’Wij zijn ervan overtuigd dat de inkoopkracht van Jumbo een positief verschil kan maken op het gebied van productveiligheid en duurzaamheid. Zowel Jumbo als SIM streven naar maximale ’product integriteit’ in de leveranciersketen. De veiligheid van de consument staat daarbij voorop. Daarnaast de manier waarop de producten tot stand komen. We streven naar verbetering op het gebied van arbeidsomstandigheden, milieu effecten, dierenwelzijn en voedselfraude. 

Jumbo heeft het kwaliteitsbeleid sterk ontwikkeld, sinds we in 2011 zijn begonnen met de samenwerking. Het is knap hoe Jumbo in korte tijd een zo professionele aanpak van kwaliteit en duurzaamheid heeft kunnen ontwikkelen. Het is snel en grondig gebeurd. SIM werkt voor meerdere retailers in de keten en weet dat Jumbo met zijn aanpak op een aantal vlakken voorop loopt. 

We weten inmiddels redelijk precies waar de Jumbo Huismerk producten vandaan komen, omdat we de leveranciersketen vanaf de contractpartner in kaart hebben gebracht. We hebben samen een nieuw productspecificatie systeem opgebouwd en de risico’s op het gebied van voedselveiligheid en kwaliteit en arbeidsomstandigheden in kaart gebracht. 

Daarnaast hebben wij in het afgelopen jaar gezamenlijk ook stap voor stap een leveranciers-verbeter proces opgezet voor arbeidsomstandigheden in de toeleveringsketen van Jumbo. Daar zijn we tevreden over. Er ligt een sterk fundament dat we nu verder uitwerken waardoor Jumbo nog meer grip op de risico’s in de leveranciersketen krijgt. 

Als grote inkooporganisatie kan Jumbo het goede voorbeeld geven. Het zou mooi zijn als de wereld om ons heen dit mee krijgt.’’