Verslagzoeker help

Verfijn hieronder op onderwerp

Verfijn op periode

Doorlopend in gesprek met onze stakeholders

Jumbo is succesvol geworden door goed te luisteren naar haar klanten. Zij zijn onze belangrijkste stakeholders. We horen graag wat zij vinden en nemen hun vragen en suggesties serieus. Dat doen we door klantonderzoek en gesprekken met onze medewerkers in de winkels – die immers het dichtst bij de klanten staan. Daarnaast staan we altijd open voor vragen – en/of suggesties van klanten. Deze reacties worden beantwoord via onze afdeling consumentenservice. Op deze manier horen we doorlopend wat de ervaringen van onze klanten zijn en wat ze van ons verwachten. Daar leren we ook weer van.

We zijn ons in 2013 veel actiever gaan mengen in bredere maatschappelijke discussies zoals arbeidsomstandigheden in internationale productie ketens. We geloven dat je hier alleen samen het verschil in kunt maken en willen daar graag een voortrekkersrol in vervullen.

We werken samen of spreken regelmatig met maatschappelijke stakeholders als Natuur & Milieu, WNF, Wakker Dier, Voedingscentrum, overheden, Kenniscentrum Duurzaam Verpakken, branche organisaties en de Consumentenbond. Met de stichting de Noordzee werken we intensief samen aan het duurzamer maken van ons visassortiment. Bij de verduurzaming van varkens- en kippensector spelen we als supermarkt eveneens een belangrijke rol. We hebben met producenten en leveranciers duidelijke afspraken over het doel en de aanpak gemaakt. Jumbo is lid van de stuurgroep van het IDH convenant verduurzaming tropisch groente en fruit. We hebben actief bijgedragen aan de discussie over aanpak van complexe thema's als leefbaar loon. Door onze samenwerking met de Raad van kinderen geven we ook kinderen een stem. Deze samenwerking heeft in 2013 interessante ideeën opgeleverd over hoe kinderen te inspireren zijn om gezonder te gaan eten.