Verslagzoeker help

Verfijn hieronder op onderwerp

Verfijn op periode

Ons bedrijfsmodel

Jumbo Groep Holding B.V. is actief in de Nederlandse foodretailmarkt en bestaat zowel uit eigen filialen als uit winkels van zelfstandige franchiseondernemers.  We zijn nog druk bezig met de integratie van C1000. Die keten namen we in 2012 over. Eind 2013 hadden we 391 Jumbo winkels en 267 C1000 winkels. De ombouwoperatie is klaar in 2015. Het hoofdkantoor van Jumbo is gevestigd in Veghel. Het hoofdkantoor van C1000 in Amersfoort. 

Klantgerichtheid is de rode draad in de werkwijze van Jumbo. Bij alles wat zij doet, staat de klant centraal. Dat is ook de basis van haar winkelformule. Niet alleen klanten profiteren hiervan. Ook voor medewerkers is het een prettige manier van werken. De 7 Zekerheden van Jumbo zijn hierbij een belangrijk hulpmiddel. De Jumbo formule ‘Beste service + Grootste assortiment x Laagste prijs’ = de winkelformule van Jumbo. Jumbo is de enige supermarktketen in Nederland die deze elementen combineert en garandeert. 

Samen met onze leveranciers zorgen we er dagelijks voor dat alle producten die onze klanten bij ons in de winkels willen kopen in goede staat beschikbaar zijn. De winkels worden dagelijks beleverd vanuit 9 distributie centra. Hiervoor zetten we zowel eigen als ingehuurde vrachtwagens in.

Bij onze huismerkproducten werken leveranciers volledig in onze opdracht. We stellen hoge eisen aan smaak, kwaliteit en duurzaamheid. Daar controleren we streng op, zowel voor de eerste levering als frequent erna. 

Op de keten van door ons verkochte A-merken hebben we geen rechtstreekse invloed. De merkfabrikanten bepalen zelf hun eisen voor kwaliteit en duurzaamheid. Zij hebben hun eigen aanpak om naleving daarvan te controleren. Als er bij een A-merk fabrikant sprake is van bewezen grote misstanden kunnen we besluiten de betreffende producten uit ons assortiment te halen.