Verslagzoeker help

Verfijn hieronder op onderwerp

Verfijn op periode

Introductie klimaat-neutrale huismerk koffie

In november 2014 introduceren we als eerste Nederlandse supermarktketen klimaat-neutrale huismerk koffie. In samenwerking met Stichting Max Havelaar introduceren we lekkere koffie die niet alleen biologisch en Fairtrade gecertificeerd, maar ook klimaatneutraal is. Het assortiment bestaat uit filterkoffie, koffiebonen, espressobonen en cups en komt naast het huidige koffie-assortiment op het schap.

Klimaatneutraal betekent dat de koffieproductie tot en met de uiteindelijke koffie op onze schappen geen schadelijke gevolgen heeft voor het klimaat. Alle partijen in de koffieketen reduceren waar mogelijk hun CO2-uitstoot en de rest wordt gecompenseerd door het kopen van emissierechten.

Deze emissierechten zijn zoveel mogelijk gekoppeld aan projecten met koffieboeren in Ethiopië om CO2 uitstoot te verminderen. Hiermee worden de boeren financieel extra ondersteund en gestimuleerd om bijvoorbeeld ontbossing tegen te gaan. Voorbeelden van lopende projecten zijn het verstrekken van kooktoestellen die 50% minder hout gebruiken, het leren om efficiënter om te gaan met bestaande landbouwgrond, de aanplant van nieuwe bomen en het beschermen van het overgebleven oerbos. Hierdoor leren 30.000 koffieboeren schoner en slimmer te produceren en dragen zij bij aan het voortbestaan van de koffiebossen in Ethiopië. 

Klik hier voor meer achtergrondinformatie.