Verslagzoeker help

Verfijn hieronder op onderwerp

Verfijn op periode

Profiel Jumbo Groep Holding

Jumbo Groep Holding is actief in de Nederlandse foodretailmarkt. Jumbo heeft in haar winkelbestand zowel eigen filialen als winkels van zelfstandige ondernemers. Deze winkels worden beleverd door distributiecentra verspreid over Nederland. Het hoofdkantoor van Jumbo is gevestigd in Veghel. Het hoofdkantoor van C1000 in Amersfoort heeft ook een bestemming als servicekantoor. Hier is een aantal staffuncties - administratie, ICT en HR - ondergebracht.

Jumbo is volledig in eigendom van de familie Van Eerd. De oprichter van het bedrijf is president-commissaris Karel van Eerd. Frits van Eerd is CEO en Colette Cloosterman-van Eerd is CCO. Samen met CFO Ton van Veen vormen zij de statutaire directie van Jumbo. De Raad van Bestuur van Jumbo Groep Holding wordt gevormd door Frits van Eerd, Ton van Veen en Niels Onkenhout als directievoorzitter van C1000. Eind 2014 zijn circa 31.000 medewerkers werkzaam binnen Jumbo Groep Holding.

Met een geconsolideerd marktaandeel van circa 20 procent is Jumbo Groep Holding een sterke marktpartij. Zij is de onbetwiste nummer twee in de Nederlandse foodretailmarkt. Door de groeiende zichtbaarheid en naamsbekendheid van Jumbo zijn steeds meer consumenten ervan overtuigd dat Jumbo de goede keuze is voor het doen van hun dagelijkse boodschappen. Jumbo Groep Holding streeft naar marktleiderschap in elke gemeente waar haar supermarkten gevestigd zijn. Zij geeft invulling aan deze ambitie door voortdurend te anticiperen op de behoeften en verwachtingen van klanten. Bovendien streeft Jumbo ernaar een organisatie te zijn die zich betrokken toont met de (lokale) samenleving.

Daarnaast investeert zij in de ontwikkeling van medewerkers en de ondersteuning van ondernemers met als doel Jumbo en haar medewerkers elke dag beter te maken en te bouwen aan een excellente organisatie. Jumbo Groep Holding opereert tot medio 2015 nog met twee formules, twee merknamen en twee ‘dedicated’ frontlijnorganisaties: Jumbo en C1000. Na deze overgangsperiode richt zij zich op één herkenbare formule en één krachtig merk: Jumbo.