Verslagzoeker help

Verfijn hieronder op onderwerp

Verfijn op periode

Jumbo Supermarkten

Klantgerichtheid is de rode draad in de strategie en werkwijze van Jumbo. Bij alles wat zij doet, staat de klant centraal. Dat is ook de basis van haar formule. Niet alleen klanten profiteren hiervan. Ook voor medewerkers is het een prettige manier van werken. De 7 Zekerheden van Jumbo zijn hierbij een belangrijk hulpmiddel.

De formule van Jumbo

‘Beste service + Grootste assortiment x Laagste prijs’ = de unieke formule van Jumbo. Jumbo is de enige supermarktketen in Nederland die deze elementen combineert en garandeert.

Jumbo’s 7 Zekerheden

Met haar 7 Zekerheden stelt Jumbo de wensen van de klant volledig centraal. Het zijn de garanties waarmee zij haar beloften aan de klant elke dag nakomt. Ook bieden de 7 Zekerheden klanten en medewerkers duidelijke spelregels voor het naleven van deze beloften.

De 7 Zekerheden zijn:

  1. Euro’s goedkoper
  2. Service met een glimlach
  3. Voor ál uw boodschappen
  4. Vers is ook écht vers
  5. Vlot winkelen
  6. Niet tevreden? Geld terug!
  7. Uw wensen staan centraal

Omnichannel-benadering

Jumbo wil aanwezig zijn daar waar de klant is. Daarom kunnen klanten op verschillende manieren en via verschillende kanalen boodschappen doen bij Jumbo.

Supermarkten

Klanten kunnen zowel terecht in de eigen winkels van Jumbo als bij winkels van zelfstandige franchiseondernemers. Het assortiment is afgestemd op de behoeften in het desbetreffende marktgebied. In dit kader brengt Jumbo steeds meer differentiatie aan in haar winkelbestand. Zo kan een winkel een regio-functie, streekverzorgende, dorps- of passantenfunctie hebben. De winkels krijgen hun producten geleverd door verschillende distributiecentra verspreid over Nederland.

Foodmarkt

Foodmarkt is het nieuwe concept van Jumbo waar gezond, vers en lekker eten tegen de laagste prijs samen komen. Iedere dag zijn er koks en andere culinaire specialisten actief om de heerlijkste gerechten te maken. Ook kunnen klanten er terecht voor een uitgebreid en gevarieerd aanbod van food producten. Klanten kunnen kiezen of ze alleen de ingrediënten meenemen en het gerecht zelf thuis klaarmaken, het gerecht kanten- klaar meenemen of ter plaatse opeten in het Foodmarkt Café. Met dit concept speelt Jumbo in op de behoeften van de hedendaagse klant. Specifieke onderdelen van Foodmarkt kunnen uitgerold worden naar reguliere Jumbo winkels. Dit is afhankelijk van de behoefte van het marktgebied en de grootte van de winkel.

Online

Ook kunnen klanten boodschappen doen via een app of de webwinkel op Jumbo.com. Met Jumbo.com zette Jumbo in november 2014 de stap naar online winkelen en speelt zo in op de groeiende behoefte van consumenten om overal en op elk moment boodschappen te kunnen doen. Jumbo biedt ook online het grootste assortiment, de laagsteprijsgarantie en de beste service. Jumbo’s 7 Zekerheden gelden online onverkort en zorgen ervoor dat de klant ook digitaal zonder ergernissen boodschappen kan doen. De online bestelde boodschappen worden verzameld in het E-fulfilmentcenter in Den Bosch. Klanten kunnen hun bestelling afhalen bij zogenoemde Pick Up Points. Dit kunnen Pick Up Points zijn in (‘walk-in’) of bij (‘drivethrough’) een bestaande Jumbo winkel of een seperate locatie (‘stand-alone’).