Verslagzoeker help

Verfijn hieronder op onderwerp

Verfijn op periode

Strategie

Jumbo heeft haar strategie vastgelegd in een meerjarenplan. In deze strategie staat de klant centraal. Jumbo streeft naar de hoogste klanttevredenheid, lokaal marktleiderschap en winstgevende groei. Zij versterkt haar marktpositie in Nederland door innovatie en door het elke dag in ieder marktgebied beter te willen doen. Een solide en up-to-date organisatie staat aan de basis hiervan.

Jumbo stelt in haar strategie vier focuspunten centraal:

  • Versterking van de formule, zodat deze nog meer onderscheid krijgt in de markt
  • Verbetering klantgerichte uitvoering van de formule en vergroten ‘Every Day Low Cost’ (EDLC) in de operatie
  • Klanten op basis van de omnichannel-strategie inspireren, informeren, faciliteren en bedienen met een volwaardige onderscheidende en geïntegreerde Jumbo-propositie
  • Professionalisering van de organisatie en versterking van de prestatiecultuur

Krachtig versterken formule zodat deze nog meer onderscheid krijgt in de markt

De laagste prijs, het grootste assortiment en de beste service zijn de kern van de Jumbo formule.

Prijs

De klant mag geen reden hebben om naar een andere supermarkt te gaan. Hij moet ervan overtuigd zijn dat Jumbo altijd de goedkoopste supermarkt is. Een positieve prijsperceptie is hierbij cruciaal.

Assortiment

Het grootste assortiment in de betekenis van het meest relevante assortiment. Een winkel moet een assortiment bieden dat de klant in staat stelt in de winkel alles te vinden wat hij wil. In dit opzicht is differentiatie op basis van klantenbehoefte van groot belang.

Service

De Jumbo organisatie is om de klant heen gebouwd. Het bedrijf biedt en ontwikkelt een formule die inspeelt op wat de klant wil. Nu en in de toekomst. Kernwoorden hierbij zijn inspireren en ontzorgen. Jumbo wil klantverwachtingen overtreffen, elke dag opnieuw.

Verbetering klantgerichte uitvoering van de formule en vergroten ‘Every Day Low Cost’ (EDLC) in de operatie

Om het succes van de Every Day Low Prices (EDLP) formule en de continuïteit van het bedrijf te waarborgen, is het versterken van de klantgerichtheid en het vergroten van het principe ‘Every Day Low Cost’ (EDLC) van groot belang. Medewerkers worden zoveel mogelijk begeleid om de klantgerichtheid te versterken. Hiervoor zijn diverse interne programma’s ontwikkeld. Daarbij blijft focus op kosten noodzakelijk om de prijzen op een laag niveau te houden. Naast een optimalisatie van loonkosten en derving in de winkel, worden programma’s in gang gezet om commerciële en operationele processen verder aan te scherpen. Hiervoor is een goede strategie voor de bevoorradingsketen essentieel. Jumbo maakt hierbij maximaal gebruik van de schaalgrootte en dichtheid van haar logistieke netwerk.

Klanten op basis van de omnichannel-strategie inspireren, informeren, faciliteren en bedienen met een volwaardige onderscheidende en geïntegreerde Jumbo propositie

Jumbo wil daar zijn waar de klant is. Daarom kunnen klanten op verschillende manieren en via verschillende kanalen boodschappen doen bij Jumbo.

Dit kan middels:

  • Supermarkten (de beste supermarkt in elk marktgebied)
  • Foodmarkten (groei naar 10 Foodmarkten in Nederland)
  • E-commerce (Jumbo.com en app)

Uitgangspunt hierbij is dat de principes van de Jumbo formule onverminderd van kracht zijn bij al deze drie formats. Op deze manier kan de klant via verschillende kanalen bij Jumbo boodschappen doen met één duidelijke afzender: Jumbo.

Professionaliseren organisatie en versterken prestatiecultuur

Het Jumbo DNA - ‘Samen ondernemen om te winnen’ - kenmerkt de klantgerichte mentaliteit van de medewerkers bij Jumbo. Maar ook hoe medewerkers bij Jumbo met elkaar omgaan en willen werken. Het Jumbo DNA geldt voor iedereen. Van winkel tot distributiecentrum tot hoofdkantoor. Om deze drijfveren te versterken, blijft Jumbo investeren in het professionaliseren van de organisatie en het versterken van haar bedrijfscultuur. In het meerjarenplan zijn bovenstaande prioriteiten vertaald in strategische programma’s en specifieke aandachtsgebieden voor de lijnorganisatie. Deze vormen het kompas waarlangs Jumbo haar strategie ten uitvoer brengt.