Verslagzoeker help

Verfijn hieronder op onderwerp

Verfijn op periode

Ons bedrijfsmodel

Jumbo Groep Holding B.V. is actief in de Nederlandse foodretailmarkt en bestaat zowel uit eigen filialen als uit winkels van zelfstandige franchiseondernemers.

Jumbo is nog druk bezig met de integratie van C1000. Die keten werd in 2012 overgenomen. Eind 2014 had Jumbo 499 Jumbo winkels en 124 C1000 winkels. De ombouwoperatie is medio 2015 afgerond. Het hoofdkantoor van Jumbo is gevestigd in Veghel. Het hoofdkantoor van C1000 staat in Amersfoort.

Klantgerichtheid is de rode draad in de werkwijze van Jumbo. Bij alles wat zij doet, staat de klant centraal. Dat is ook de basis van haar formule. Niet alleen klanten profiteren hiervan. Ook voor medewerkers is het een prettige manier van werken. De 7 Zekerheden van Jumbo zijn hierbij een belangrijk hulpmiddel. De Jumbo formule ‘Beste service + Grootste assortiment x Laagste prijs’ = de winkelformule van Jumbo. Jumbo is de enige supermarktketen in Nederland die deze elementen combineert en garandeert.

Samen met haar leveranciers zorgt Jumbo ervoor dat alle producten die haar klanten in de winkels willen kopen in goede staat in de winkels beschikbaar zijn. De winkels worden dagelijks beleverd vanuit negen distributiecentra. Hiervoor worden zowel eigen- als ingehuurde vrachtwagens ingezet.

Voor Jumbo Huismerk producten werken en produceren de leveranciers volledig in opdracht van Jumbo. Jumbo stelt hoge eisen aan smaak, kwaliteit en duurzaamheid. Daar wordt streng op gecontroleerd, zowel voor de eerste levering als frequent erna. Op de keten van door Jumbo verkochte A-merken heeft zij geen rechtstreekse invloed. De merkfabrikanten bepalen zelf hun eisen voor kwaliteit en duurzaamheid. Zij hebben hun eigen aanpak om naleving daarvan te controleren. Als er bij een A-merk fabrikant sprake is van bewezen grote misstanden, kan er besloten worden de betreffende producten uit het assortiment te halen.