Verslagzoeker help

Verfijn hieronder op onderwerp

Verfijn op periode

Organisatie van MVO binnen Jumbo

De eindverantwoordelijkheid voor het MVO-beleid bij Jumbo ligt bij Colette Cloosterman-van Eerd, CCO. Cindy van Lieshout en Anne-Corine Vlaardingerbroek zijn als MVO-team verantwoordelijk voor de ontwikkeling, monitoring en evaluatie van dat MVO-beleid, evenals de implementatie in de lijn. Op het thema gezonder eten en leven wordt het team aangevuld door diëtiste Marieke van Zoggel. Voor de verduurzaming van ons Jumbo Huismerk werkt de afdeling MVO nauw samen met de afdeling Private Label, Commercie en Kwaliteit.

Per MVO-thema is een werkgroep opgezet, die resultaatverantwoordelijk is. Deze werkgroep bestaat uit managers van die onderdelen in de organisatie, die (deels) verantwoordelijk zijn voor het thema. De werkgroepen hebben per thema een strategie en stappenplan gemaakt voor de komende jaren, de zogenoemde routekaart 2013-2017. De hierin vastgelegde doelstellingen en projecten, zijn gekoppeld aan genoemde Jumbo medewerkers in de lijn. Aan elk thema is een directielid gekoppeld.

De kennis over duurzaamheid en de wijze waarop er in de maatschappij over wordt gepraat, is sterk in ontwikkeling. Daarom is regelmatige toetsing van aanpak en resultaten met externe stakeholders essentieel. Dit gebeurt zowel op directie- als operationeel niveau.