Verslagzoeker help

Verfijn hieronder op onderwerp

Verfijn op periode

Opnieuw gezonder en feestelijk Jumbo ontbijt bij Koningsspelen

Voor het derde jaar op rij heeft Jumbo het Koningsontbijt georganiseerd. Jumbo heeft het ontbijtpakket, dat vorig jaar al volkoren brood, snackgroenten en fruit bevatte, nog gezonder gemaakt. Een aantal producten, die volgens de richtlijnen van het voedingscentrum minder gezond zijn, zijn vervangen door gezondere alternatieven. Daarnaast is dit jaar glutenvrij brood toegevoegd. Tijdens het ontbijt deden de kinderen mee aan een kennisquiz over gezond ontbijten. Deze werd met het ontbijt meegeleverd. Het Koningsontbijt was opnieuw een groot succes, waar Jumbo trots op is. Medewerkers en klanten hebben net als voorgaande jaren enthousiast gereageerd.

Voor kinderen in de groei is goed ontbijten belangrijk. Helaas wordt ontbijten nog wel eens overgeslagen en wordt regelmatig voor minder gezonde producten gekozen. Met het Koningsontbijt wil Jumbo daar verandering in proberen te brengen. Een mooi en belangrijk voorbeeld van het beleid op het gebied van gezonder eten en leven.

Op dergelijke activiteiten wordt niet niet alleen positief gereageerd. Het Voedingscentrum en Foodwatch waren net als vorig jaar kritisch over het ontbijt. Het had gezonder gekund door bijvoorbeeld het zoete beleg weg te laten.