Verslagzoeker help

Verfijn hieronder op onderwerp

Verfijn op periode

Doelstellingen gezonder eten en leven

Onderwerp

Doelstellingen voor 2014

Status

Doelstellingen voor 2015 of later

Organisatie

In 2014 zal uitgebreid klantenonderzoek gedaan worden. Kernvraag, wat zou Jumbo kunnen doen om gezond eten voor iedereen betaalbaar en bereikbaar te maken.

Gerealiseerd

In 2015 zal opnieuw een nationaal onderzoek naar de eetgewoonten van Nederlanders worden uitgevoerd om daarmee ons gezonder eten beleid verder aan te scherpen.

Organisatie

In 2014 krijgen alle medewerkers die verantwoordelijk zijn voor samenstelling van het assortiment en producten een training over gezonder eten en leven. Daarbij ligt de focus op hoe ze bij kunnen dragen met hun assortiment, presentatie, promotie en productontwikkeling.

Deels gerealiseerd

In 2015 gaat een nationale campagne over wat gezond en duurzaam voedsel is van start. Hier wordt ook een bewustwordingscampagne voor interne medewerkers aan gekoppeld .

Assortiment

In 2014 worden de voedingswaarden van onze Huismerkproducten geïnventariseerd versus vergelijkbare producten in de markt. De resultaten worden gebruikt om gericht de Jumbo Huismerkproducten gezonder te gaan maken.

Gerealiseerd

Eind 2017 is de voedingswaarde van al onze huismerkproducten minimaal gelijk of beter dan het corresponderende A-merk.

Assortiment

In 2014 begint Jumbo samen met de vleeswaren-, koek- en gebakbranche aan het herformuleren van de Jumbo Huismerkproducten in deze productgroepen. Doel is het reduceren van zout, verzadigd vet, suiker en calorieën.

Gerealiseerd

In 2015 neemt Jumbo een voortrekkersrol in het samen met de branche herformuleren van koek- en banket, soepen, sauzen, zuivel en frisdranken.

Assortiment

  

In 2015 start Jumbo met het stapsgewijs gezonder maken van de productgroepen vlees, tussendoortjes, kant- en klaarmaaltijden en frisdranken.

Assortiment

  

In 2015 introduceert Jumbo vijf gezonde productinnovaties die samen met leveranciers in het Huismerklab zijn ontwikkeld.

Assortiment

  

Eind 2015 hebben alle Jumbo Huismerkproducten die voldoen aan de criteria van Het Vinkje ook daadwerkelijk het logo op de verpakking.

Assortiment

  

Eind 2015 vermelden alle Jumbo Huismerkproducten alleen nog voedingsclaims die de klant helpen een objectief geïnformeerde keuze te maken.

Assortiment

  

In 2015 wordt meer aandacht besteed aan verantwoorde portiegroottes.

Assortiment

  

Eind 2015 worden geen kunstmatige smaakversterkers meer verwerkt in ons verse vlees . Het gaat hier onder andere om MSG (E621).

Communicatie

In 2014 gaat Jumbo thematisch op de winkelvloer en in het magazine aandacht besteden aan gezondere alternatieven in het assortiment. Datzelfde gaat Jumbo in onze bedrijfskantines doen. Daarnaast zal Jumbo haar recepten gezonder maken en klanten inspireren gezonde alternatieve recepten te kiezen.

Gerealiseerd

In 2015 gaat Jumbo opnieuw thematisch op de winkelvloer en in het magazine aandacht besteden aan gezondere alternatieven in het assortiment. Datzelfde gaat Jumbo in haar bedrijfskantines doen. Daarnaast zal zij haar recepten gezonder maken en klanten inspireren gezonde alternatieve recepten te kiezen .

Communicatie

  

In 2015 brengt Jumbo het Vinkje campagnematig onder de aandacht van haar klanten. Daarnaast gaat Jumbo aandacht geven aan het belang van ontbijten.

Sponsoring

In 2014 organiseert Jumbo voor de tweede keer het nationale Koningsontbijt. Het ontbijt bevat meer gezonde producten dan in 2013.

Gerealiseerd

In 2015 organiseert Jumbo voor de derde keer het nationale Koningsontbijt. Rondom het koningsontbijt zal zij een nationale ontbijtweek organiseren. Hiermee blijft Jumbo het belang van dagelijks ontbijten en bewegen door kinderen onder de aandacht brengen.

Stakeholders

In 2014 zal Jumbo in het kader van het Convenant Gezond Gewicht de slotbijeenkomst van "een portie gezonde verleiding" in de Foodmarkt Breda faciliteren.

Gerealiseerd

In 2015 zal Jumbo deelnemen aan meerdere multi -stakeholder bijeenkomsten om zowel het stimuleren van gezonder eten en leven als gezonder produceren samen met stakeholders en de sector aan te pakken.

Stakeholders

In 2014 gaat Jumbo aan de slag met een ronde tafel van beleidsmakers en experts. Doel is te bepalen hoe Jumbo gezamenlijk constructieve stappen kan zetten om Nederland gezonder te laten eten.

Gerealiseerd

In 2015 zullen de Jumbo klanten geholpen en geïnspireerd worden om meer groenten en fruit te gaan eten.