Verslagzoeker help

Verfijn hieronder op onderwerp

Verfijn op periode

"Kinderen mee laten denken over aanpak gezonder eten"

Laurentien van Oranje, Oprichter & Directeur Missing Chapter Foundation: ’’Bij de Raad van Kinderen gaat het om duurzaamheid in de breedste zin van het woord: hoe zien consumenten en burgers van morgen de toekomst? Dat Jumbo één van de 10 grondleggers van de Raad van Kinderen is en als eerste een permanente Raad van Kinderen instelde past goed bij het familiebedrijf dat vanuit meerdere generaties denkt. 

Jumbo zoekt naar inspiratie en nieuwe ideeën die aanzetten tot ander gedrag, bijvoorbeeld op terreinen als duurzaamheid en gezondheid. Door de samenwerking van Jumbo en MCF krijgen kinderen een stem binnen de bedrijfsvoering. Kinderen weten veel, denken oplossingsgericht, leggen onverwachte verbanden en kijken dus anders naar dilemma’s dan volwassenen. Kinderen zijn niet alleen de consumenten van de toekomst, zij spelen ook een grote rol bij de keuzes die ouders nu maken tijdens het boodschappen doen. 

Jumbo begreep dat om open en eerlijk naar de wereld van de supermarkt te kijken, kinderen daar ook echt op onderzoek moesten gaan. De bezoeken aan een supermarkt en het distributiecentrum vormden dan ook een belangrijk onderdeel van de onderzoeksfase van de kinderen. Dat leidde tot zeer onverwachte gedachtegangen. Ook hadden ze geweldige concrete ideeën om gezondere keuzes te stimuleren bij klanten. 

Doordat de kinderen hun ideeën direct mochten presenteren bij de directie, voelden de kinderen zich serieus genomen. De volgende stap is dat een aantal ideeën verder binnen de organisatie worden opgepakt. Het is de bedoeling dat kinderen daarbij betrokken blijven. Het zou een goede zaak zijn als Jumbo ook andere bedrijven uit de keten aanzet tot structurele veranderingen rondom gezondheid. De Raad van Kinderen en MCF denken daar graag over mee met Jumbo.’’