Verslagzoeker help

Verfijn hieronder op onderwerp

Verfijn op periode

Voorwoord

Graag presenteren wij u namens Jumbo Groep Holding het jaarverslag 2015. Jumbo kijkt terug op een succesvol jaar, waarin de grootste integratie- en ombouwoperatie ooit werd afgesloten. Jumbo is in korte tijd uitgegroeid tot de tweede supermarktketen van Nederland. Het aantal Jumbo winkels groeide in 2015 tot 580. De omzet onder de Jumbo vlag steeg tot € 6,25 miljard.

Na jaren van overnames en integratie zal Jumbo in 2016 verder groeien door fors te investeren in haar unieke formule, haar winkels en het online verkoopkanaal. Met een nog meer klantgerichte en slagvaardige organisatie kan Jumbo zich in 2016 - weer - geheel focussen op de Jumbo formule. Een nieuwe fase is aangebroken, de fase van optimalisatie. Jumbo zal de verwachtingen van klanten blijven overtreffen.

Begin januari 2016 kondigde Jumbo aan haar hoofdkantoororganisatie aan te passen. Ook gaat Jumbo de mogelijkheden voor outsourcing, contracting en mechanisatie binnen haar logistieke organisatie onderzoeken. Aanpassing van de hoofdkantoororganisatie gebeurt deels door outsourcing van generieke functies en deels door afbouw van met name indirecte functies. Een 100 procent klantgerichte, wendbare en efficiënte Jumbo organisatie is essentieel. In 2016 worden alle hoofdkantooractiviteiten in Veghel geconcentreerd. Vanuit de focus op de kernactiviteiten wordt de mogelijkheid van verkoop van de centrale slagerij in Beilen onderzocht.

Op 26 januari 2016 heeft Jumbo de overname van La Place bekend gemaakt. La Place is een belangrijke aanwinst voor het concern. De formule sluit naadloos aan bij de ambitie om klanten het allerbeste op het gebied van food te bieden en hun verwachtingen daarmee te overtreffen. Jumbo en La Place delen dezelfde passie voor lekker, vers en gezond eten.

De aankoop van La Place past in de strategie van Jumbo en verandert niets aan de optimalisatieplannen zoals die begin januari naar buiten zijn gebracht. De Jumbo en La Place merken en formules blijven naast elkaar bestaan en zullen zelfstandig vanuit twee eigen organisaties worden aangestuurd, onder leiding van de Raad van Bestuur van Jumbo Groep Holding. Jumbo en La Place zullen wel wederzijds elkaar gaan versterken, te denken is aan uitwisseling van modules, producten, concepten voor de klant en andere synergievoordelen. Hoewel het nog te vroeg is om hier concreet in te zijn, is het voor ons duidelijk dat hier veel kansen liggen.

Jumbo heeft met haar goede resultaten over het jaar 2015 een stevige basis gelegd voor 2016 en de komende jaren. Graag bedanken wij dan ook de medewerkers en ondernemers voor hun inzet en betrokkenheid.

Veghel, 19 februari 2016

Raad van Bestuur
Jumbo Groep Holding B.V.