Verslagzoeker help

Verfijn hieronder op onderwerp

Verfijn op periode

Profiel jumbo groep holding

Jumbo Groep Holding is op basis van een omnichannel-propositie actief in de Nederlandse foodretailmarkt met Jumbo Supermarkten, Jumbo Foodmarkt en Jumbo.com. Jumbo heeft in haar winkelbestand zowel eigen filialen als winkels van zelfstandige ondernemers. Deze winkels worden beleverd door distributiecentra verspreid over Nederland. Het E-fulfilmentcenter van Jumbo.com is gevestigd in Den Bosch. Het hoofdkantoor van Jumbo is gevestigd in Veghel.

Jumbo is volledig in eigendom van de familie Van Eerd. De oprichter van het bedrijf is president-commissaris Karel van Eerd. Frits van Eerd is CEO en Colette Cloosterman-van Eerd is CCO. Samen met CFO Ton van Veen vormen zij de Raad van Bestuur van Jumbo. Eind 2015 werken ruim 31.000 medewerkers bij Jumbo.

Met een marktaandeel van 18,5 procent heeft Jumbo een sterke marktpositie. Zij is de onbetwiste nummer twee in de Nederlandse foodretailmarkt. Steeds meer consumenten zijn ervan overtuigd dat Jumbo de goede keuze is voor het doen van hun dagelijkse boodschappen. Jumbo streeft naar marktleiderschap in elke gemeente waar zij gevestigd is. Jumbo heeft inmiddels drie Foodmarkten en streeft naar uitbreiding hiervan in de komende jaren. Jumbo’s online propositie Jumbo.com is een sterk groeiende tak die het komende jaar haar intrede zal doen in de markt van thuisbezorging en businesstobusiness. Jumbo geeft invulling aan haar ambities door voortdurend te anticiperen op de behoeften en verwachtingen van klanten. Bovendien streeft zij ernaar een organisatie te zijn die betrokken is bij de (lokale) samenleving. Daarnaast investeert Jumbo in de ontwikkeling van medewerkers en de ondersteuning van ondernemers met als doel Jumbo en haar medewerkers elke dag beter te maken en te bouwen aan een excellente organisatie.