Verslagzoeker help

Verfijn hieronder op onderwerp

Verfijn op periode

Strategie

Jumbo is actief in een sterk concurrerende markt, waarin prijzen blijvend onder druk staan en waarin technologische ontwikkelingen nieuwe kansen en uitdagingen bieden. Het is voor Jumbo van belang om voortdurend in te spelen op de behoeftes van de klant. Na het afronden van de integratie met C1000 is Jumbo in staat tijd en middelen versneld vrij te maken voor het optimaliseren van de bedrijfsvoering. Jumbo is in de huidige fase in staat een grotere focus te leggen op het creëren van een klantgerichte organisatie die volledig in dienst staat van de winkels en medewerkers. Zij kunnen immers het verschil maken voor de klant. In deze fase kan het bedrijf werken aan de Jumbo formule zoals deze bedoeld is: altijd de beste service, het grootste assortiment en de laagste prijs. De focus ligt hierbij op het vergroten van de klantfocus, het waarmaken van beloften aan klanten en het verminderen van de kosten.

Jumbo stelt in haar meerjarenstrategie vier speerpunten centraal:

1. Versterking van de formule, zodat deze nog meer onderscheid krijgt in de markt.

2. Verbetering klantgerichte uitvoering van de formule en vergroten ‘Every Day Low Cost’ (EDLC) in de operatie.

3. Klanten op basis van de omnichannel-strategie inspireren, informeren, faciliteren en bedienen met een volwaardige onderscheidende en geïntegreerde Jumbo propositie.

4. Professionalisering van de organisatie en versterking van de prestatiecultuur.

De strategische programma’s en specifieke aandachtsgebieden van bovenstaande speerpunten zijn in de hierna volgende hoofdstukken uitgewerkt.