Verslagzoeker help

Verfijn hieronder op onderwerp

Verfijn op periode

Assortimentsontwikkeling

Assortimentsopbouw

Een belangrijk onderdeel van de formule met het grootste assortiment is de opbouw van het assortiment. Hierbij staan de (veranderende) voorkeuren van de klant centraal. Om hier goed op in te kunnen blijven spelen, heeft Jumbo in 2015 extra geïnvesteerd in diverse categorieën binnen haar assortiment.
Zo was er een sterke trend richting bakproducten en speciaalbier, waarop Jumbo zowel online als in haar winkels inspeelde. Ook investeerde zij extra in haar wijnschap: een vereenvoudiging van de indeling met een duidelijke navigatie voor de klant. Daarnaast zette Jumbo een aantal nieuwe stappen in de verduurzaming van haar assortiment. Hierbij stond de zorg voor mens, dier en milieu centraal. De in 2014 geïntroduceerde Nieuwe Standaard Kip is verder uitgerold. Bovendien lag vanaf september 2015 vers varkensvlees met 1 ster Beter Leven keurmerk van de Dierenbescherming in de schappen. Verder lanceerde Jumbo onder haar Huismerk een biologische lijn en gaf zij het startsein voor de tweede editie van het Huismerklab met als thema Gezonder Eten en Leven. Met het Huismerklab moedigt Jumbo leveranciers aan om nieuwe en innovatieve producten te ontwikkelen die bij het Jumbo Huismerk-assortiment passen en daadwerkelijk van toegevoegde waarde zijn voor de klant.

De positie van het A-merk bleef onverminderd belangrijk, zodat ook in 2015 de klant voor ál haar boodschappen bij Jumbo terecht kon.

Jumbo Huismerk

Het Jumbo Huismerk biedt een belangrijke ondersteuning voor het onderscheidend vermogen van de Jumbo formule in de markt. Het aantal huismerkproducten steeg in 2015 verder naar 3.200, waarmee het omzetaandeel van het Jumbo Huismerk circa 33 procent bedroeg. Nieuwe introducties waren glutenvrij gebak, een biologische zuivellijn en de uitbreiding van het tapasassortiment. Uit de verschillende prijzen die Jumbo heeft gewonnen, blijkt de grote waardering voor het Jumbo Huismerk.