Verslagzoeker help

Verfijn hieronder op onderwerp

Verfijn op periode

Lokaal winnen

Inspelen op de lokale klantbehoefte

Om de beste te zijn in elk marktgebied is het belangrijk dat winkels inspelen op de (lokale) klantbehoefte. Iedere winkel beschikt over zijn eigen bouwstenen om het verschil te kunnen maken voor de klant. Zo ondersteunt Jumbo winkels met verschillende concepten en services die zij kunnen toevoegen.

Nieuwe introducties in 2015 betroffen niet alleen de verkoop van convenience producten, maar ook verse sushi en verse pizza.

Het grootste assortiment

In elk marktgebied wil Jumbo de klant een uitgebreide keuze aan producten bieden. Een groot en gevarieerd assortiment vraagt om een zo optimaal mogelijk schappenplan. Een winkel moet een assortiment bieden dat de klant in staat stelt alles te vinden wat zij wil. In dit opzicht is differentiatie op basis van klantbehoefte in een specifiek marktgebied cruciaal. Alleen zo kan Jumbo de klant op maat bedienen.

Ook in 2015 heeft Jumbo - met behulp van informatie uit de kassasystemen - het aankoopgedrag van klanten geanalyseerd. Op basis van diepgaande analyses zijn er in diverse pilot-winkels tests uitgevoerd. Bij bewezen succes zijn wijzigingen in het schappenplan doorgevoerd. Hiermee konden winkels beter inspelen op de wensen van de lokale klant. De data- en analyse-instrumenten die aan deze verbeteringen ten grondslag liggen, zijn waar mogelijk gedeeld met leveranciers. Dit stelde hen in staat hun expertise ten behoeve van het optimalisatieproces in te zetten.