Verslagzoeker help

Verfijn hieronder op onderwerp

Verfijn op periode

Jumboriaan in hart en ziel

Jumbo heeft van oorsprong een sterke organisatiecultuur. Door de verschillende harmonisaties werkt het bedrijf continue aan het behoud van deze cultuur. Jumbo zet daarom diverse cultuurprogramma’s in, zodat medewerkers de kernwaarden - Samen, Ondernemen, Winnen - zo goed mogelijk beleven en uitdragen.

Binnen alle geledingen van het bedrijf is veel aandacht besteed aan het werken op basis van het Jumbo DNA. Een belangrijk hulpmiddel hierbij was de Jumbo DNA scan, waarmee medewerkers op het Jumbo DNA worden getoetst. In 2015 is deze tool verder geoptimaliseerd. De selectie van nieuwe medewerkers gebeurt eveneens op basis van deze kernwaarden. Met een nieuwe arbeidsmarktcampagne met als prikkelend thema - ‘Als jij denkt dat het nog beter kan, dan zoeken we jou’ - worden potentiële medewerkers uitgenodigd bij Jumbo te solliciteren. De campagne sluit naadloos aan bij de mentaliteit van Jumbo, waarmee zij zich onderscheidt van andere werkgevers.

Veilige werkomgeving

Bij een professionele Jumbo organisatie hoort ook dat medewerkers prettig en veilig kunnen samenwerken. Daarom wordt veel aandacht besteed aan tal van veiligheidstrainingen. In de distributiecentra zijn veel initiatieven in gang gezet die bijdragen aan een grotere veiligheid, zoals de veiligheidstrainingen, de inzet van veiligheidsspiegels en het opstellen van duidelijke verkeersregels. Ook in de winkels zijn allerlei maatregelen genomen, zoals trainingen en instructies over het openen en sluiten van een winkel.