Verslagzoeker help

Verfijn hieronder op onderwerp

Verfijn op periode

Groei jumbo.com

In november 2015 vierde Jumbo.com haar eerste verjaardag. In het afgelopen jaar stonden verschillende activiteiten op het programma om de klantervaring te verbeteren. Hierbij lag de focus op vereenvoudiging van de ‘customer journey’ en het optimaliseren van de website. Jumbo lanceerde ook een speciale app voor tablets. Jumbo is de eerste Nederlandse supermarktketen die een bestel-app biedt voor dit type apparaat. Als kroon op deze werkzaamheden werd de app voor mobiele telefonie begin 2015 uitgroepen tot Beste Supermarkt App van Nederland.

Er wordt voortdurend gewerkt aan de vergroting van de gebruiksvriendelijkheid en functionaliteiten van beide apps met als doelstelling 100 procent klanttevredenheid.

Eind 2015 waren er 168 Pick Up Points open, waarvan zes solo Pick Up Points. De Jumbo ondernemers omarmen de omnichannel-benadering van Jumbo. Mede hierdoor is het aantal Pick Up Points in 2015 snel gestegen. 2015 is ook het jaar dat de eerste stappen zijn gezet op het gebied van thuisbezorgen. Hiervoor ging eerst een pilot van start in de regio Utrecht. Sinds half november worden daar naar volle tevredenheid van de klanten de eerste online orders thuisbezorgd. Jumbo heeft hier gekozen voor een uniek model door Pick Up Points te gebruiken van waaruit de bestellingen worden uitgeleverd.

Begin 2016 gaf Jumbo het startsein voor de uitrol van de Jumbo Bezorgservice. Hiermee krijgt de omnichannelbenadering van Jumbo verder vorm. De ondernemers binnen Jumbo zijn in het traject zorgvuldig geïnformeerd en betrokken bij de beslissingen.