Verslagzoeker help

Verfijn hieronder op onderwerp

Verfijn op periode

Introductie vers varkensvlees met Beter Leven-keurmerk van de Dierenbescherming

Sinds 1 september 2015 verkoopt Jumbo vers varkensvlees met één ster van het Beter Leven keurmerk van de Dierenbescherming. In het verleden had het varkensvlees het keurmerk van Milieukeur. De eisen van Milieukeur zijn vergelijkbaar met de eisen van Beter Leven keurmerk, maar het laatste keurmerk is bij klanten beter bekend.

Jumbo zet hiermee opnieuw een belangrijke stap in de verduurzaming van haar vleesassortiment. Frits van Eerd, CEO van Jumbo, vindt het erg belangrijk dat het bedrijf kiest voor diervriendelijker geproduceerd vlees, omdat duurzaamheid een belangrijk speerpunt is van de strategie van het familiebedrijf. “Ons uitgangspunt is dat de producten die bij Jumbo in de schappen liggen, geproduceerd zijn met zorg voor mens, dier en milieu. Met het Beter Leven-keurmerk zetten we een belangrijke stap vooruit. Hier blijft het zeker niet bij, want we werken voortdurend aan nieuwe ontwikkelingen op het gebied van de verduurzaming van vlees.”

Varkensvleesproducten waarvoor het keurmerk nog niet geldt, zijn delen van het varken waar veel vraag naar is en waarvan weinig beschikbaar is. Varkenshaasjes zijn een voorbeeld, omdat ieder varken maar twee van deze delen heeft. Jumbo stelt alles in het werk om zoveel mogelijk varkensvlees op basis van één ster Beter Leven keurmerk aan te bieden

In 2016 staat een uitbreiding op het programma met onder meer vleeswaren en maaltijden.