Verslagzoeker help

Verfijn hieronder op onderwerp

Verfijn op periode

Nieuwe Standaard Kip: haalbaar voor boer, betaalbaar voor klant, revolutionair voor Jumbo èn voedselketen

Jumbo werkt al een aantal jaar samen met leveranciers aan betere leefomstandigheden voor kippen. Sinds eind april 2016 is de plofkip verdwenen uit het assortiment verse kip. Hiervoor in de plaats kwam Nieuwe Standaard Kip (NSK): de kip met meer ruimte en natuurlijk daglicht. In oktober 2014 legde Jumbo hiervoor een belangrijke basis met de introductie van de eerste NSK-producten in het schap. Nieuwe Standaard kip is in vergelijking met andere supermarkten de enige kip die het dichtstbij één ster van het Beter Leven keurmerk komt. Naast verse kip gaat Jumbo in 2016 stapsgewijs producten als vleeswaren, maaltijden, verse pizza’s en maaltijdsalades omzetten naar Nieuwe Standaard Kip. Deze duurzamere kip is in 2015 ook verwerkt in verschillende tapassalades en wordt verkocht bij de grillcorners bij diverse Jumbo winkels.

Als familiebedrijf en toonaangevende supermarktketen staat Jumbo middenin de samenleving. Zij voelt zich verantwoordelijk voor de wereld om ons heen, voor deze en volgende generaties. Het is hierbij belangrijk dat duurzame producten betaalbaar blijven voor de klant en haalbaar voor de boer. Eén ster Beter Leven vraagt om een overdekte uitloop en dat brengt grote investeringen met zich mee. Jumbo kiest voor geleidelijk en op een haalbare en betaalbare manier doorvoeren van verbeteringen. Hierbij zoekt de balans tussen mens, dier en milieu.

Nieuwe Standaard Kip is een evolutie voor klant en boer, maar een revolutie voor de manier van werken voor Jumbo en de keten. Bijzonder is dat Jumbo de overgang heeft gemaakt naar een gesloten keten met een eigen concept en de verwaarding van de gehele kip (vierkantsverwaarding) binnen het volledige assortiment kip. Deze uitdaging vereist een professionele manier van (samen)werken en dat past goed bij Jumbo.

Stap voor stap het verschil maken en verwachtingen van klanten overtreffen: Jumbo is trots op de Nieuwe Standaard Kip.