Verslagzoeker help

Verfijn hieronder op onderwerp

Verfijn op periode

Jumbo partner van Natuur & Milieu in MeNU van Morgen

Als familiebedrijf neemt Jumbo haar maatschappelijke verantwoordelijkheid serieus Zij wil klanten (nog beter) helpen en inspireren om lekker, gezond én duurzaam te eten. Zij geeft antwoord op de vraag ‘Wat eten we morgen?’ Dat is geen overbodige luxe, want de wereld wordt bevolkt door steeds meer mensen en natuurlijke hulpbronnen zijn steeds schaarser, mede door ons huidige eetpatroon.

In 2015 gaf Jumbo het startsein voor een driejarige samenwerking met Stichting Natuur & Milieu, onder de noemer ‘MeNU van Morgen’. Deze samenwerking heeft tot doel klanten te laten zien dat lekker, gezond en duurzaam eten niet duur of ingewikkeld hoeft te zijn. Op het ‘MeNU van Morgen’ staat alles wat we vandaag ook eten, maar dan van het één wat meer en van het ander wat minder. Meer groenten, seizoensproducten, peulvruchten en noten. En vlees en vis als smaakmakers. Net zo lekker, net zo gemakkelijk en net zo betaalbaar. Alleen nét even anders. Jumbo ontwikkelt onder andere recepten van zulke betaalbare producten. Deze recepten zijn goedgekeurd door het Voedingscentrum. Zo maakt Jumbo duurzamer en gezonder eten voor meer mensen bereikbaar.

“Jumbo en Natuur & Milieu zijn in 2015 een meerjarige samenwerking aangegaan om klanten te helpen om gezonder en duurzamer te eten, door middel van informatie, recepten en campagnes”, aldus Sijas Akkerman, hoofd Voedsel bij Natuur & Milieu. “Jumbo heeft de afgelopen jaren stappen gezet om haar assortiment te verduurzamen, bijvoorbeeld met de introductie van de Nieuwe Standaard Kip. Het is van groot belang dat spelers zoals Jumbo hun positie in de maatschappij inzetten om duurzaamheid te bevorderen en consumenten helpen om een betere keuze te maken.”