Verslagzoeker help

Verfijn hieronder op onderwerp

Verfijn op periode

Jumbo Huismerk Lab

Met het Jumbo Huismerk Lab wil Jumbo haar huismerkassortiment gezonder maken. Met dit doel heeft zijn in 2015 leveranciers gestimuleerd om nieuwe en innovatieve producten te ontwikkelen.

De top 50 van de ingezonden producten is tijdens een speciale proefmiddag, de Monsterdag, beoordeeld en bekeken door een testpanel. Alleen de allerbeste innovaties gingen door naar de finale. Daar beoordeelde een vakjury, met vertegenwoordigers van de directie van Jumbo, het Voedingscentrum, HAS Hogeschool en Centraal Bureau voor Levensmiddelen (CBL), of de inzending op een eenvoudige manier bijdraagt aan een gezonder eetpatroon. Ook de verpakking en presentatie speelden een belangrijke rol in de beoordeling. De winnaar van het Jumbo Huismerk Lab 'Gezonde Vleeswaren' is genomineerd voor de Jaarprijs Goede Voeding 2015. De jury van de Jaarprijs Goede Voeding bestaat uit vertegenwoordigers van organisaties die in betrokken zijn bij voeding, voedselproductie en communicatie daarover.

De vleeswaren zijn door de jury genomineerd om de volgende reden:

“‘Gezonde vleeswaren’ is binnen het zogeheten Jumbo Huismerk Lab ontwikkeld als alternatief voor bestaande vleeswaren. Het product is bedoeld als broodbeleg, maar kan ook worden gebruikt als borrelhapje of snack. Het bestaat voor de helft uit vlees en voor de rest uit groente en zuivelingrediënten. Er zijn volgens de jury verschillende lekkere smaken ontwikkeld. De vleeswaren vallen op, doordat ze weinig zout, weinig toegevoegde suikers en meer vezels bevatten dan reguliere vleeswaren. Gezonde vleeswaren is de winnaar van een interne Jumbo-competitie waarin de supermarktketen huismerkproducenten aanspoorde om gezondere producten te maken. Een initiatief dat volgens de jury navolging verdient.”