Verslagzoeker help

Verfijn hieronder op onderwerp

Verfijn op periode

Organisatie van MVO binnen Jumbo

De verantwoordelijkheid voor het MVO-beleid van Jumbo ligt bij CCO Colette Cloosterman-van Eerd. Cindy Verhoeven en Anne-Corine Vlaardingerbroek zijn als MVO-team verantwoordelijk voor de ontwikkeling, monitoring en evaluatie van dit beleid en de implementatie in de lijn. Op het thema Gezonder Eten en Leven wordt het team versterkt door diëtiste Marieke van Zoggel. Voor de verduurzaming van ons Jumbo Huismerk werkt de afdeling Kwaliteit en MVO nauw samen met de afdeling Private Label, Commercie en Marketing.

Voor elk MVO-thema is een werkgroep, die verantwoordelijk is voor de resultaten. Deze werkgroep bestaat uit managers van bedrijfsonderdelen, die (deels) verantwoordelijk zijn voor het thema. De werkgroepen hebben per thema een strategie en stappenplan gemaakt voor de komende jaren: de routekaart 2013-2017. De hierin vastgelegde doelstellingen en projecten zijn gekoppeld aan de genoemde Jumbo medewerkers in de lijn. Aan elk thema is een directielid gekoppeld.

De kennis over duurzaamheid en de wijze waarop er in de maatschappij over wordt gepraat, is sterk in ontwikkeling. Daarom is regelmatige toetsing van aanpak en resultaten met externe stakeholders essentieel. Dit gebeurt zowel op directie- als operationeel niveau.