Verslagzoeker help

Verfijn hieronder op onderwerp

Verfijn op periode

Samenwerkingsverbanden en Publiek Private Samenwerking (PPS)

Stichting Natuur en Milieu en Voedingscentrum – MeNU van Morgen

Jumbo heeft de handen ineen geslagen met Stichting Natuur en Milieu om klanten te helpen en inspireren lekker, gezond en duurzaam te eten, mede ondersteund door het Voedingscentrum.

Good Fish Foundation – Duurzamer maken visassortiment

Met de Good Fish Foundation werkt Jumbo intensief samen aan het duurzamer maken van het visassortiment.

Missing Chapter Foundation – Raad van Kinderen helpt directie Jumbo bij dilemma’s

Kinderen denken mee met bedrijven en organisaties over strategische en maatschappelijke vraagstukken. Zo leren zij meedenken over de wereld om hen heen, besluitvormers ontdekken nieuwe denkrichtingen en leerkrachten worden geïnspireerd door de creatieve denkkracht van hun leerlingen. De Missing Chapter Foundation werkt hierbij samen met Unicef Nederland, die zich er ook hard voor maakt dat kinderen een gelijkwaardige stem krijgen in de beslissingen die hun leven, nu en in de toekomst, aangaan.

Krajicek Foundation – Koningsontbijt

De Krajicek Foundation stelt kinderen in achterstandswijken in staat om dicht bij huis met elkaar te sporten en spelen. Dankzij de deskundige en intensieve begeleiding op de Playgrounds, krijgen kinderen de kans zich in een veilige omgeving op een positieve manier te ontwikkelen. Jaarlijks worden ook de Koningsspelen georganiseerd. Het ontbijt dat voorafgaat aan de Koningsspelen bestaat traditiegetrouw uit feestelijke, gezonde en bewuste producten en wordt verzorgd door Jumbo.

PPS Farmdigital (WUR, Agroconnect, Global GAP, Rabobank ed) -Verbeteren digitale ondersteuning certificeringsproces

Jumbo neemt actief deel aan de ontwikkeling van een internetplatform voor boeren in alle delen van de wereld. Dit internetplatform wordt ontwikkeld om het voor boeren gemakkelijk te maken data over productie en duurzaamheidsmaatregelen te verzamelen en te delen. Hiermee kunnen zij tijd en kosten besparen. Voorbeelden zijn het eenvoudiger beantwoorden van vragen en voldoen aan eisen van leveranciers. Maar ook de vereenvoudiging van de teeltadministratie en het sneller doorlopen van audits op weg naar certificering. In 2015 is het systeem getest in een internationale en een nationale pilot. Jumbo draagt bij aan dit project, omdat het tot doel heeft binnen de groente- en fruitketen de administratieve druk te verlagen en het uitwisselen van gegevens efficiënter te maken.

PPS ICS (WUR, Voedingscentrum, Stichting Voedselallergie, Sodexo e.a.) – ontwikkelen van kennis en toepassingsmogelijkheden op gebied van personlized nutrition

Jumbo neemt actief deel aan de ontwikkeling van kennis op het gebied van personlized nutrition en de uitwerking daarvan naar praktische toepassingen voor consumenten.
Er is een platform ontwikkeld om vanuit een grote database met producten (zowel Jumbo- als merkartikelen) op persoonlijk niveau consumenten te kunnen adviseren. Bijvoorbeeld over allergenen in producten die niet in een bepaald menu mogen. Of over hoe je mensen kunt motiveren tot het maken van gezondere keuzes. Jumbo ondersteunt dit project, omdat het er voor kan zorgen dat mensen keuzes kunnen maken die beter aansluiten bij hun behoefte (allergenen, gezondheid, e.d.)