Verslagzoeker help

Verfijn hieronder op onderwerp

Verfijn op periode

Lichte omzetaandeel daling duurzamer vlees

Het omzetaandeel duurzaam vlees is in licht 2015 gedaald. Het was een bewogen jaar, waarin ondanks de omzetcijfers juist veel is bereikt. Jumbo is in september 2015 overgestapt van varkensvlees met Milieukeur op varkensvlees met BLK één ster. Dit is slechts beperkt zichtbaar in de cijfers, doordat in 2015 ook de tijdelijke BLK één ster voor rundvlees niet meer van toepassing was. Er is wel een lichte toename zichtbaar van het duurzame Ierse rundvlees zonder het Nederlandse BLK-stempel. Jumbo is overtuigd van de duurzame karakter van haar Ierse rundvlees. Deze runderen lopen ongeveer tien maanden in natuurlijke kuddes per jaar buiten en zijn grotendeels grasgevoerd (lokale voeding). Moeders en kalveren blijven bij elkaar. Daarnaast wordt er aandacht geschonken aan diverse milieuaspecten.

Ook heeft Jumbo het assortiment biologisch licht gerationaliseerd. Door het aantal producten terug te brengen, is de derving – voedselverspilling – gereduceerd.

2015 stond in het teken van de overgang van bijna het gehele assortiment plofkip naar Nieuwe Standaard Kip (NSK). NSK komt het dichtst bij de eisen van één ster Beter Leven keurmerk van alle supermarkten.