Verslagzoeker help

Verfijn hieronder op onderwerp

Verfijn op periode

Jumbo

Jumbo heeft in haar winkelbestand zowel eigen filialen als winkels van zelfstandige ondernemers. Deze winkels worden beleverd door distributiecentra verspreid over Nederland. Het e-fulfilmentcentrum van Jumbo.com in Den Bosch verwerkt de online bestellingen. Het Jumbo hoofdkantoor is gevestigd in Veghel. Eind 2016 zijn ruim 34.000 medewerkers werkzaam bij Jumbo Groep Holding.

Met een marktaandeel van circa 19 procent heeft Jumbo een sterke positie en is zij de onbetwiste nummer twee in de Nederlandse foodretailmarkt. Steeds meer consumenten zijn ervan overtuigd bij Jumbo aan het juiste adres te zijn voor hun dagelijkse boodschappen. Jumbo heeft inmiddels drie Foodmarkten en wil dat aantal de komende jaren uitbreiden. Jumbo.com, de online propositie van Jumbo, is een sterk groeiend bedrijfsonderdeel, actief in de markt met Pick Up Points, thuisbezorging en zakelijk bezorgen.

De stevige ambities van Jumbo kenmerken zich door het voortdurend anticiperen op de behoeften en verwachtingen van klanten. Jumbo is betrokken bij de (lokale) samenleving. Daarnaast investeert Jumbo in de ontwikkeling van haar medewerkers en biedt ze ondersteuning aan zelfstandige ondernemers. Het overkoepelende doel is Jumbo en haar medewerkers elke dag beter te maken en continu te bouwen aan een excellente organisatie.

Klantgerichtheid is de ‘gele draad’ in de strategie en werkwijze van Jumbo en vormt de basis van de Jumbo formule. Bij alles wat ze doet, staat de klant centraal. De 7 Zekerheden van Jumbo zijn hierbij een belangrijk uitgangspunt.

De formule van Jumbo

‘Beste service + Grootste assortiment x Laagste prijs’ = de unieke formule van Jumbo. Jumbo is de enige supermarktketen in Nederland die deze elementen combineert en garandeert.

De 7 Zekerheden:

  1. Euro’s goedkoper

  2. Service met een glimlach

  3. Voor ál uw boodschappen

  4. Vers is ook écht vers

  5. Vlot winkelen

  6. Niet tevreden? Geld terug!

  7. Uw wensen staan centraal

Jumbo’s 7 Zekerheden

Met haar 7 Zekerheden stelt Jumbo de wensen van de klant volledig centraal. Het zijn de beloftes aan de klant die Jumbo elke dag nakomt. Ook bieden de 7 Zekerheden klanten en medewerkers duidelijke spelregels voor het naleven van deze toezeggingen.

Omnichannel-benadering

Jumbo wil dáár zijn waar de klant is. Daarom kunnen klanten via verschillende kanalen hun boodschappen doen bij Jumbo: in de supermarkt, in de Foodmarkt en via Jumbo.com.

Supermarkten

Klanten kunnen zowel terecht in de filialen van Jumbo als bij winkels van zelfstandige ondernemers. Jumbo streeft naar marktleiderschap in elke plaats waar zij is gevestigd. Het assortiment is afgestemd op de behoeften van de lokale klant. Op die manier werkt Jumbo aan steeds meer verfijning en differentiatie in haar winkelbestand. Winkels kunnen bijvoorbeeld een regio-, streekverzorgende, dorps- of passantenfunctie hebben.

Foodmarkt

Met de Foodmarkt verenigt Jumbo gezond, vers en lekker eten tegen de laagste prijs. Iedere dag zijn hier koksen andere culinaire specialisten actief om de heerlijkste gerechten te maken. Klanten kunnen kiezen of ze alleen de ingrediënten meenemen en het gerecht zelf thuis klaarmaken, het gerecht kant-en-klaar meenemen of ter plaatse opeten in het Foodcafé. Met dit concept speelt Jumbo in op de behoeften van de hedendaagse klant. Specifieke onderdelen van de Foodmarkt zijn ook toepasbaar in de reguliere Jumbo winkels. Dit is wel afhankelijk van de behoefte van het marktgebied en de grootte van de winkel.

Jumbo.com

Klanten kunnen er ook voor kiezen hun boodschappen te doen via de Jumbo app of in de webwinkel op Jumbo.com. Met Jumbo.com is Jumbo een sterk groeiende speler in online winkelen. Zo speelt ze in op de groeiende behoefte van consumenten om overal en op elk moment boodschappen te kunnen doen. Ook online biedt Jumbo de beste service, het grootste assortiment en de laagsteprijsgarantie: Jumbo’s 7 Zekerheden gelden onverkort, dus ook online. De online bestelde boodschappen worden verzameld in het e-fulfilmentcentrum in Den Bosch. Klanten kunnen hun bestelling laten thuisbezorgen of afhalen bij zogenoemde Pick Up Points. Dit kunnen Pick Up Points zijn in (‘walk-in’) of bij (‘drive through’) een bestaande Jumbo winkel of op een zelfstandige locatie (‘solo’).