Verslagzoeker help

Verfijn hieronder op onderwerp

Verfijn op periode

Commercieel beleid

Traditiegetrouw profileert Jumbo zich met haar laagsteprijsgarantie. Ter aanscherping van deze strategie is in 2016 het ‘Allerslimste Koop’-aanbod –private label producten met een hoge kwaliteit voor de allerlaagste prijs –geoptimaliseerd en verder uitgebouwd. Met het stopzetten van de wekelijkse Superdeals, ging bij Jumbo het aandeel promoties verder omlaag. Als antwoord hierop is gestart met jaar- en seizoensaanbiedingen die aansluiten bij de Every Day Low Price-belofte. Hetgaat hier om artikelen die klanten als zeer relevant aanmerken en die voor een vaste lage prijs gedurende het hele jaar of seizoen verkrijgbaar zijn. Verder is Jumbo in de zomer van 2016 gestart met langlopende seizoensthema’s. Deze zijn gebaseerd op een specifiek assortiment waarvoor de medewerkers in de winkel zich extra inzetten.

Marketingcampagnes

Op basis van het commercieel beleid zijn marketingcampagnes gevoerd om consumenten ervan te overtuigen dat ze bij Jumbo aan het juiste adres zijn voor de boodschappen. Net als voorgaande jaren werd de Jumbo formule in deze campagnes uitgedragen en versterkt door de personages Bas en Lieke en hun overige gezinsleden. Het zwaartepunt lag in 2016 op de jaar- en seizoensaanbiedingen, de seizoensthema’s en Allerslimste Koop. Bovendien werd het sponsorschap rondom Max Verstappen onder de aandacht gebracht door middel van twee activiteiten: de Familie Racedagen als tweedaags evenement en een online activatie met Max Verstappen in de hoofdrol. Ook het sponsorschap van de schaats- en wielerploeg Team LotteNL-Jumbo, heeft veel bereik gegenereerd. In Hilvarenbeek vond een driedaags evenement plaats, speciaal gericht op vrouwen en georganiseerd in samenwerking met Sanoma: Share a Perfect Day. Dit voor Nederland unieke evenement bracht entertainment, fashion en food op bijzondere wijze samen.

Jumbo won voor haar onderscheidende marketingbeleid diverse prijzen, waaronder de SAN Accent Excellent prijs. Deze prijs is een bekroning voor inspirerend vakmanschap met campagnes die opvallen door effectiviteit en creativiteit. In 2016 werden maar liefst vier commercials van Jumbo genomineerd voor een Gouden Loeki. De kerstcommercial is er uiteindelijk als winnaar met de Gouden Loeki vandoor gegaan.