Verslagzoeker help

Verfijn hieronder op onderwerp

Verfijn op periode

Assortimentsontwikkeling

Assortimentsopbouw

In 2016 heeft Jumbo flink geïnvesteerd in haar assortiment om zo blijvend in te spelen op de wensen van haar klanten. Hierbij is zoveel mogelijk gekeken naar trends en ontwikkelingen in de maatschappij.

Zo heeft Jumbo een nieuwe lijn kant-en-klaar maaltijden onder het Foodmarkt label geïntroduceerd in de reguliere winkels. De maaltijden bevatten veel groenten en duurzamere vlees- of visproducten. Hiermee speelt Jumbo in op de vraag van de klant vandaag de dag. De klant wil lekker eten, vindt gezondheid belangrijk, wil gemakkelijk en bewust kunnen kiezen en let steeds meer op de prijs. Met deze behoeften als uitgangspunt ging Jumbo ook een samenwerking aan met Jamie Oliver en werden de zogenoemde Jamie & Jumbo bijna-klaar producten geïntroduceerd. De ruim dertig gerechten bestaan uit producten zoals vlees, vis, gevogelte of groente die zo goed als klaar zijn om te bereiden.

In oktober 2014 introduceerde Jumbo Nieuwe Standaard Kip: de kip met meer ruimte en natuurlijk daglicht. Hiermee kunnen klanten eenvoudiger de stap zetten naar duurzamer en tegelijkertijd betaalbaar kippenvlees. Begin 2016 heeft de Jumbo Nieuwe Standaard Kip volledig het aanbod verse kip vervangen en is Jumbo 100 procent plofkipvrij.

Verder introduceerde Jumbo een aantal innovatieve producten, zoals de algenburger. Als gevolg van de overname van La Place deden in 2016 ook de eerste La Place producten hun intrede in het winkelassortiment. La Place koffie, worstenbroodjes en gebak zijn hier voorbeelden van.

In navolging van het zogenoemde Huismerk Lab creëerde Jumbo een nieuw platform voor concept- en productontwikkeling: het Jumbo Innovatie Lab. Dit platform stimuleertde samenwerking met leveranciers bij het ontwikkelen van nieuwe producten.

Jumbo Huismerk

Het Jumbo Huismerk levert een belangrijke bijdrage aan de omzet en groei van Jumbo. De combinatie van hoge kwaliteit en scherpe prijs zorgt voor veel tevreden klanten en kent een onderscheidend vermogen ten opzichte van andere supermarkten. Het aantal huismerkproducten steeg in 2016 verder naar een totaal van 6.183. Spraakmakende introducties waren de Fruitpoffertjes en soep van ‘misvormde’ groenten. Ook dit jaar mocht Jumbo diverse onderscheidingen voor haar huismerk in ontvangst nemen, zoals de Superior Taste Award en Beste Product van het Jaar.