Verslagzoeker help

Verfijn hieronder op onderwerp

Verfijn op periode

Klantgerichte en kostenbewuste winkels

Verbeteren beschikbaarheid producten

Jumbo is gestart met de implementatie van een nieuw en centraal aangestuurd zogeheten ‘forecast en replenishment’-systeem. Dit systeem maakt het mogelijk om de vraag van consumenten beter te voorspellen. Bovendien vereist het minder handmatige bestellingen om producten op de juiste plek te krijgen. Het uiteindelijke doel is de winkels zoveel mogelijk te ontzorgen in het bestelproces door slim gebruik te maken van kassascandata, nauwkeurige forecasts en robuustere systemen. Dat stelt de winkelmedewerkers in staat om zich nog meer op de klant te richten. Inmiddels zijn circa vierhonderd winkels op het nieuwe systeem aangesloten.

Het programma ‘In Balans’ heeft bijgedragen aan een betere beschikbaarheid van producten, met een lagere omzetderving als gevolg. Alle winkels hebben hiervan gebruikgemaakt. Bovendien is de THT-registratietool verbeterd. Medewerkers kunnen nu direct zien welke producten een houdbaarheidscontrole nodig hebben. Bovendien is de tool eenvoudiger, sneller en vriendelijker in gebruik, waardoor medewerkers meer controle en overzicht hebben.

Beheersing loonkosten

Het belang van goedgemotiveerde en servicegerichte medewerkers staat bij Jumbo voorop. Daarom besteedt Jumbo veel aandacht aan het opleiden van haar medewerkers en biedt zij onder andere marktconforme lonen en goede secundaire arbeidsvoorwaarden. Tegelijkertijd is het belangrijk om de loonkosten beheersbaar te houden, zodat er optimaal invulling gegeven kan worden aan de laagsteprijsgarantie.