Verslagzoeker help

Verfijn hieronder op onderwerp

Verfijn op periode

Jumbo.com

Het online bestellen van boodschappen sluit volledig aan bij de omnichannel-strategie van Jumbo. Op dit gebied heeft Jumbo de ambitie om marktleider te worden.

Het aantal Pick Up Points (PUP’s) groeide in 2016 naar 294. Ook startte Jumbo in maart 2016 met het thuisbezorgen van boodschappen. Eind 2016 hadden de PUP’s een landelijke dekking en werd vanuit ruim 100 locaties aan huis bezorgd. Zo biedt Jumbo haar klanten een maximale keuze in het boodschappen doen, waar én wanneer zij dat willen.

Later in het jaar konden ook zakelijke klanten bestellen via Jumbo.com of met behulp van de Jumbo app. Zo konden vanaf dat moment bedrijven, zorginstellingen en sportverenigingen profiteren van de Jumbo formule.

In 2016 heeft Jumbo haar online propositie stap voor stap verbeterd. Het meubilair bij de Pick Up Points werd bijvoorbeeld gemoderniseerd en de Jumbo app kreeg diverse updates. In het najaar van 2016 is gestart met het uitbreiden van de ordercapaciteit in het e-fulfilmentcentrum in Den Bosch naar 50.000 bestellingen.