Verslagzoeker help

Verfijn hieronder op onderwerp

Verfijn op periode

Gezonder eten en leven

Jumbo wil makkelijk, lekker en gezond eten bereikbaar maken voor iedereen. Dit doet ze bijvoorbeeld door het stapsgewijs gezonder maken van het huismerk, ook in zogenoemde ongezonde categorieën. Daarnaast stimuleert Jumbo klanten om gezonde(re) keuzes te maken. Gemak voor de klant is daarbij het uitgangspunt. De uiteindelijke keuze ligt bij de klant zelf.

Klanten inspireren en stimuleren

Om gezonder eten op speelse wijze te stimuleren en klanten te inspireren meer te variëren met aardappelen, groente en fruit, ontwikkelde Jumbo Supermarkten in samenwerking met Sanoma en Disney een Donald Duck Groente & Fruit Pretkwartet. In de winkels zelf werden klanten op verschillende manieren door de Duckstad bewoners aangespoord tot het eten van meer groente en fruit. Jumbo bood voor de vierde keer het Koningsontbijt aan. Jumbo wil daarmee kinderen stimuleren om elke dag te ontbijten. Het feestelijke ontbijt werd in 2016 aangeboden aan 1,2 miljoen basisschoolkinderen en bestond uit onder meer brood, smeerkaas, light jam, kipfilet, rijstwafels en melk.

Kidsmarketing

Jumbo wil stoppen met kidsmarketing op ongezonde producten en volgt hiermee een algemene markttrend. Het stoppen gebeurt stapsgewijs; eind 2017 moet dit proces klaar zijn. In de tussentijd blijft Jumbo stappen zetten om het assortiment gezonder te maken, ook in zogenoemde ongezonde categorieën.

Afdekken rookwarenschap

Jumbo heeft als eerste supermarkt in Nederland een volledig afgedekt rookwarenschap. Hiermee heeft Jumbo een belangrijke stap gezet in de strijd tegen het roken door jongeren. De afdekking was in de zomer van 2016 bij alle Jumbo winkels gerealiseerd. Aanleiding voor het afdekken was de maatschappelijke discussie over de zichtbare verkoop van rookwaren en de rigoureuze aanpassing van de tabaksverpakking.

Alcoholcontrole

Jumbo heeft in 2016 veelvuldig het belang van het naleven van de handhavingsprocedues van de verkoop van alcohol onder de aandacht gebracht bij haar medewerkers. Hiervoor werden e-learnings en interne voorlichtingscampagnes ingezet. Ook is het onderwerp meegenomen in stand-ups en kregen medewerkers speciale middelen ter beschikking gesteld. Bureau Nuchter, een onafhankelijk onderzoeksbureau, deed twee keer een naleveringsonderzoek bij alle Jumbo winkels. Jumbo blijft diverse programma’s inzetten om dit nalevingspercentage verder te verbeteren.