Verslagzoeker help

Verfijn hieronder op onderwerp

Verfijn op periode

Visie

Als familiebedrijf en toonaangevende supermarktketen staan we midden in de samenleving. We voelen ons verantwoordelijk voor de wereld om ons heen, voor deze en volgende generaties. We geloven dat we de wereld alleen samen écht kunnen verbeteren. Beginnend door elke dag het beste uit ons zelf halen. Geleid door onze duurzaamheidsprincipes doen we dat stap voor stap, samen met al onze medewerkers, ondernemers, klanten, leveranciers en ketenpartners.

Duurzaamheidsprincipes

We voelen ons betrokken bij de samenleving en zetten ons daar voor in

Als familiebedrijf zorgen wij voor onze naasten. Onze winkels en vestigingen staan midden in de samenleving. Wij willen dan ook een rol vervullen in die samenleving, waar wij zelf ook onderdeel van zijn.

We zijn eerlijk en open over wat we doen en vinden

We vinden het belangrijk eerlijk en helder te zijn over ons MVO-beleid en de stappen die wij zetten om steeds duurzamer te worden. Ook onze mening, overwegingen en dilemma’s daarbij delen wij met de betrokkenen.

We brengen het beste in mensen naar boven
 
‘Elke dag beter’ is ons motto. Groei en ontwikkeling geven energie en brengen ons als individuen én als samenleving verder. We stimuleren daarom waar mogelijk de ontwikkeling van onze medewerkers, ondernemers en relaties.

We behandelen mensen en dieren met respect
Het welzijn van mens en dier gaat ons aan het hart. Daar hebben we aandacht voor en daar investeren wij in. Naast leefomstandigheden spelen ook werkomstandigheden en betrouwbaar partnerschap een belangrijke rol. De combinatie daarvan en soms ook het vinden van de juiste balans hierin vraagt om een continue afweging.

We zitten erin voor de lange termijn
Als familiebedrijf kijken we niet alleen naar het succes van nu en morgen. We denken na over het belang van de generaties na ons. We kiezen ook eerder voor de beste dan voor de snelste oplossing.

We zijn zuinig op onze natuurlijke rijkdommen, het milieu, en ieders gezondheid
Wij willen zuinig zijn, op elkaar en op de wereld om ons heen. In alles wat wij doen wegen we af of het anders kan; efficiënter, minder belastend en gezonder.

MVO-thema’s

Onze duurzame principes hebben we door vertaald naar zes actuele thema’s die belangrijk zijn voor onze klanten en medewerkers. Hiermee willen we samen met onze ketenpartners het verschil maken.