Verslagzoeker help

Verfijn hieronder op onderwerp

Verfijn op periode

Organisatie van MVO binnen Jumbo

De verantwoordelijkheid voor het MVO-beleid van Jumbo ligt bij Colette Cloosterman-van Eerd, lid van de Raad van Bestuur en als CCO verantwoordelijk voor formule en innovatie. Het MVO-team is verantwoordelijk voor de ontwikkeling, monitoring en evaluatie van dit beleid en de implementatie in de lijn. Voor de verduurzaming van het Jumbo Huismerk werkt het MVO-team intensief samen met de afdeling Private Label, Commercie, Kwaliteit en Marketing.

Elk MVO-thema heeft een eigen werkgroep, die verantwoordelijk is voor de resultaten. Zo’n werkgroep bestaat uit managers van bedrijfsonderdelen, die (deels) verantwoordelijk zijn voor het thema. De werkgroepen hebben per thema een strategie en stappenplan gemaakt voor de komende jaren: de routemap 2013-2017. De hierin vastgelegde doelstellingen en projecten zijn gekoppeld aan de genoemde Jumbo medewerkers in de lijn. Aan elk thema is een directielid gekoppeld.

De kennis over duurzaamheid en de wijze waarop er in de maatschappij over wordt gepraat, is sterk in ontwikkeling. Daarom is regelmatige toetsing van aanpak en resultaten met externe stakeholders essentieel. Dit gebeurt zowel op directie- als operationeel niveau.