Verslagzoeker help

Verfijn hieronder op onderwerp

Verfijn op periode

Assortimentsontwikkeling

In 2017 heeft Jumbo fors geïnvesteerd in haar assortiment. Zo was er veel aandacht voor de kwaliteit van producten van het Jumbo Huismerk. Ook zijn veel recepturen verbeterd. Naast het inspelen op trends en maatschappelijke ontwikkelingen, stonden de wensen van de klant hierbij steeds centraal. De klant van vandaag de dag wil lekker eten, maar vindt gezondheid zeker zo belangrijk. Gemakkelijk kunnen kiezen en scherpe prijzen staan ook op het wensenlijstje.

Met deze wensen in het achterhoofd, heeft Jumbo onder andere de nieuwe vegetarische lijn Veggie Chef geïntroduceerd. Veggie Chef bevat veertig verschillende producten en valt onder het Jumbo Huismerk. Jumbo bedient met dit nieuwe aanbod de groeiende groep ‘flexitariërs’, die behoefte heeft aan meer alternatieven voor vlees of vis. Ook heeft Jumbo de samenwerking met Jamie Oliver verder uitgebouwd. Het assortiment is vernieuwd en bestaat inmiddels uit 15 producten. Daartoe behoren vlees, vis, gevogelte en groenten die zo goed als klaar zijn om te serveren. Verder heeft Jumbo het aanbod producten van La Place opnieuw uitgebreid. Naast koffie, worstenbroodjes en gebak kunnen klanten nu ook bij Jumbo terecht voor chocolade en ambachtelijk brood van La Place.

Het Jumbo Innovatie Lab werkt samen met veel leveranciers en wil zo de ontwikkeling van nieuwe producten stimuleren. In 2017 heeft dat geleid tot verschillende vernieuwingen, zoals verse ketchup van tomaten die anders verspild zouden worden, een boerenkoolburger en nieuwe ontbijtproducten.

Het aantal producten van het Jumbo Huismerk is in 2017 gestegen naar 6977. Dit jaar ontving Jumbo wederom verschillende onderscheidingen voor haar huismerk, zoals de Superior Taste Award, Beste Product van het Jaar en een nominatie voor de Jaarprijs Goede Voeding.