Verslagzoeker help

Verfijn hieronder op onderwerp

Verfijn op periode

Supermarkten

Winkelvernieuwingen

In 2017 heeft Jumbo fors geïnvesteerd in uitbreiding en vernieuwing van haar bestaande supermarkten. Deze investeringen zijn nodig om nog beter te kunnen inspelen op de wensen en behoeften van de lokale klant. Natuurlijk kijkt Jumbo bij winkelaanpassingen ook nauwlettend naar de toekomstige functie op de desbetreffende locatie.

In 2017 zijn in totaal zo’n dertig winkels verbouwd volgens de nieuwste inzichten van de Jumbo formule. Daarbij lag de nadruk op vers, assortiment en beleving. Verschillende winkels hebben de beschikking gekregen over een ‘weekendbloemist’, een speciaal opgeleide medewerker die op maat gemaakte boeketten samenstelt. Ook zijn veel bestaande winkels nu uitgerust met een omvangrijker grillassortiment. Daarnaast vond uitbreiding plaats van het ‘To-go assortiment’, bestaande uit vers belegde broodjes en geperste sappen om snel aan te schaffen bij de in- of uitgang. Sommige winkels bieden dit assortiment, aangevuld met warme en koude snacks, gekoelde frisdranken en koffie, nu aan in eigen Foodcorners. Ook andere elementen die voorheen zijn geïntroduceerd in de Jumbo Foodmarkt doen nu steeds vaker hun intrede in de vernieuwde supermarkten. Het gaat dan bijvoorbeeld om verse pizza, sushi, schepvis en diepvriesvlees.

Van sommige winkels is de verkoopvloeroppervlakte vergroot. Al naar gelang de lokale behoefte biedt dat extra mogelijkheden voor het aanbieden van bijvoorbeeld biologische, vegetarische en halal producten. De uitbreidingen worden ook benut voor het vestigen van Pick Up Points voor online bestelde boodschappen, PostNL pakketpunten en slijterij-afdelingen.