Verslagzoeker help

Verfijn hieronder op onderwerp

Verfijn op periode

Jumbo.com

Het online bestellen van boodschappen sluit volledig aan bij de omnichannel-strategie van Jumbo. Het aantal Pick Up Points (PUP’s) groeide in 2017 naar 390. Vanuit ruim 225 locaties is het nu mogelijk om de boodschappen aan huis te laten bezorgen. Met deze diensten biedt Jumbo haar klanten maximale keuze bij het boodschappen doen, waar én wanneer zij dat willen. In 2017 heeft Jumbo ook gewerkt aan uitbreiding van haar zakelijke bezorgservice. Door samen te werken met organisaties zoals Intrakoop ziet Jumbo veel groeimogelijkheden in de dienstverlening aan bijvoorbeeld zorginstellingen.

De ordercapaciteit in het huidige e-fulfilment center (EFC) van Jumbo in Den Bosch bedraagt 50.000 bestellingen per week. Vanwege de sterke groei in online bestellingen is deze capaciteit nu vrijwel maximaal benut. Jumbo zet in op verdere groei, geheel in lijn met haar ambitie om de leidende omnichannel-retailer van Nederland te worden.

In 2017 is Jumbo gestart met het per elektrische bezorgauto aan huis leveren van online bestelde boodschappen. De binnenstad van Groningen had de landelijke primeur van deze zogenoemde ‘Street Scooter’. Daarna volgde Utrecht. De Street Scooters zijn speciaal ontwikkeld voor huis-aan-huis bezorging en hebben, doordat zij geen CO₂ uitstoten, een gunstig effect op de luchtkwaliteit én het klimaat, en zorgen bovendien voor minder geluidsoverlast. Hiermee dragen de voertuigen bij aan de duurzaamheidsambities en het klimaatplan van Jumbo. 

Jumbo blijft inspelen op technische ontwikkelingen om het boodschappen doen gemakkelijker én leuker te maken. Zo heeft Jumbo in 2017 als eerste supermarktketen een app ontwikkeld waarmee klanten via stemcommando’s op een smartphone online bestellingen kunnen plaatsen. Dit maakt papieren boodschappenlijstjes overbodig.