Verslagzoeker help

Verfijn hieronder op onderwerp

Verfijn op periode

Jumbo City

In 2017 is Jumbo begonnen met het openen van binnenstedelijke gemakswinkels onder de naam Jumbo City. De eerste vestiging ging in mei open in Groningen, als Foodmarkt City by Jumbo. Later in het jaar volgden openingen in het Centraal Station van Eindhoven en in de binnenstad van Den Bosch. In 2018 komt Jumbo met meer vestigingen.

Jumbo City speelt in op het geleidelijk aan vervagende onderscheid tussen supermarkten en horeca. Met de aankoop van
La Place begin 2016 beschikt Jumbo over een sterke naam in de horeca. De eetbeleving die La Place biedt in combinatie met een compacte gemakswinkel voor de snelle boodschap werkt erg goed in drukke binnenstedelijke gebieden. Verschillende klantstromen komen hier bij elkaar: werken, wonen, winkelen, studeren en reizen. Zulke activiteiten leiden tot een ander koopgedrag en de vraag om een specifiek productaanbod.

In Jumbo City wordt de kennis van Jumbo winkels en Jumbo Foodmarkt – inspiratie en vers en gezond eten uit eigen keuken – gecombineerd met de kracht van La Place: dagverse, innovatieve recepturen en huisgemaakte producten. En dat alles tegen de zeer scherpe prijzen zoals de klant die van Jumbo gewend is. Met dit nieuwe concept is Jumbo aanwezig op het moment en de plek waar de klant haar nodig heeft: in het hart van de stad.