Verslagzoeker help

Verfijn hieronder op onderwerp

Verfijn op periode

Klaar voor de toekomst

Jumbo is de laatste jaren hard gegroeid. Ook de complexiteit van de wereld om ons heen neemt toe, en dat heeft weer zijn weerslag op Jumbo. Tegelijkertijd zien we de wensen van klanten veranderen. Al deze ontwikkelingen stellen nieuwe en andere eisen aan de Jumbo organisatie. Jumbo blijft voortdurend in ontwikkeling. Met een speciaal programma zorgt Jumbo ervoor dat de medewerkers, de organisatie, het Jumbo DNA, haar cultuur en haar leiderschap klaar zijn voor de toekomst.

Het programma heeft drie focuspunten:

1. Aantrekken en behouden van de juiste mensen

Met effectief recruitment haalt Jumbo geschikte medewerkers aan boord. En om haar medewerkers aan zich te binden en zich te laten ontwikkelen, maakt Jumbo gebruik van flexibele en continue performancemanagementsystemen. Ook de Jumbo Academy speelt een belangrijke rol bij het op peil houden en verbeteren van kennis en vaardigheden. Jumbo stuurt actief op het ontwikkelen van nieuwe competenties en een maximale benutting van potentieel talent bij haar medewerkers. Dit is nodig om ook in de toekomst met een wendbare en effectieve organisatie relevant te zijn voor de klant.

2. Ontwikkeling van management en talent

Speciale aandacht krijgt de ontwikkeling van medewerkers in leidinggevende functies. Jumbo herijkt geregeld de vereiste managementcompetenties voor de organisatie, voert verschillende programma’s voor management development en faciliteert traineeships voor talenten.

3. Samenwerking tussen winkels, distributiecentra en hoofdkantoor

Door integraal samen te werken en waar mogelijk verantwoordelijkheden te delen, zorgt Jumbo voor een wendbare organisatie waar kennis van en begrip voor de verschillende werkzaamheden en activiteiten het gevoel van saamhorigheid verstevigen. Binnen deze samenwerking is er speciale aandacht voor een sterke foodbeleving in de winkels.