Verslagzoeker help

Verfijn hieronder op onderwerp

Verfijn op periode

Samenwerkingsverbanden en Publiek Private Samenwerking (PPS)

Green Protein Alliance

Jumbo heeft zich in 2017 aangesloten bij de Green Protein Alliance (GPA). In dit vernieuwende samenwerkingsverband werkt Jumbo samen met andere aanbieders en producenten van plantaardige eiwitten aan een duurzamer voedselsysteem waarbinnen plantaardige eiwitten een voor de hand liggende keuze zijn. De producten van Jumbo Veggie Chef sluiten hier naadloos op aan.

Stichting Natuur & Milieu en Voedingscentrum – MeNU van Morgen

Jumbo wil haar klanten inspireren om lekker, gezond én duurzaam te eten en helpt ze bij het maken van deze keuze. Met de Stichting Natuur & Milieu werkt Jumbo samen aan MeNU van Morgen. Dit inspiratieproject voor de duur van drie jaar is erop gericht om klanten te laten zien dat lekker, gezond en duurzaam eten niet duur of ingewikkeld hoeft te zijn. De samenwerkingspartners wijzen op het gebruik van groenten, seizoensproducten, peulvruchten en noten, alsook vlees en vis als smaakmakers. Het Voedingscentrum ondersteunt het MeNU van Morgen. Met dit initiatief maakt Jumbo duurzamer en gezonder eten voor iedereen bereikbaar.

Missing Chapter Foundation – Raad van Kinderen

Jumbo werkt enthousiast mee als founding partner aan de Raad van Kinderen, een initiatief van de Missing Chapter Foundation in samenwerking met Unicef Nederland. De gedachte achter dit initiatief is dat kinderen een gelijkwaardige stem krijgen in de beslissingen die van invloed zijn op hun leven, nu en in de toekomst. Door kinderen zich te laten verdiepen in de wereld om hen heen, vergaart Jumbo waardevolle input om op een andere wijze naar dilemma’s te kijken. Jumbo wil oplossingen voor problemen van nu niet doorschuiven naar later. Daarom heeft Jumbo sinds 2011, als eerste supermarkt, een Raad van Kinderen, onder leiding van prinses Laurentien van Oranje. Niet zelden werken de creatieve denkrichtingen van kinderen als eye-opener voor Jumbo.

Krajicek Foundation – Koningsontbijt

De Krajicek Foundation stelt kinderen in achterstandswijken in staat om dicht bij huis met elkaar te sporten en spelen. Dankzij een deskundige en intensieve begeleiding op de Playgrounds krijgen kinderen de kans zich in een veilige omgeving op een positieve manier te ontwikkelen. De Foundation organiseert ook elk jaar de Koningsspelen. In 2017 werd het startsein voor dit landelijke evenement door het koningspaar gegeven op basisschool De Vijfmaster in Veghel. Jumbo bood voor de vijfde keer op rij het Koningsontbijt aan. Dit ontbijt, dat voorafgaat aan de Koningsspelen, bestaat traditiegetrouw uit gezonde en bewuste producten, zoals brood, appels, halvajam, komkommer en melk. Jumbo bood in totaal 1,2 miljoen ontbijtjes aan. Hiermee stemt het Koningsontbijt overeen met de richtlijnen van de Schijf van Vijf van het Voedingscentrum.

TNO en Wageningen University – consortium Personalised Nutrition and Health

Jumbo neemt actief deel aan de ontwikkeling van kennis op het gebied van Personalised Nutrition and Health en de uitwerking daarvan in praktische toepassingen voor consumenten. Het project heeft als doel consumenten persoonlijk te kunnen adviseren over hun voedselkeuze. Jumbo ondersteunt dit project, omdat goede informatie over voeding en gezondheid haar klanten helpt bij het maken van de juiste keuzes. In dit kader zijn voetbalvereniging PSV en Jumbo in 2017 gaan samenwerken in een pilotproject waar de voeding voor de spelers centraal staat. Met behulp van de Jumbo Foodcoach app krijgen de voetballers van de A-selectie ondersteuning bij het samenstellen van gezonde, voedzame en lekkere maaltijden voor thuis. Voor PSV is dit project van grote waarde vanwege de invloed die bewuste voeding heeft op de prestaties van topsporters.

Wageningen University – PPS Houdbaarheid begrepen

Om de kwaliteit van groente en fruit in het winkelschap naar een hoger peil te brengen, is Jumbo een samenwerkingsproject gestart met Wageningen University & Research (WUR). De WUR kan met haar kennis en expertise nieuwe mogelijkheden aanreiken om de verskwaliteit in de keten en winkels van Jumbo te verbeteren, de efficiency te verhogen en vermijdbare derving en/of vernietiging van producten terug te dringen. Binnen de samenwerking kijken de partners vooral naar praktische oplossingen voor de korte termijn. Op de langere termijn moet dit onder meer bijdragen aan een hogere klanttevredenheid, een verbeterd imago van de versafdeling en minder derving van producten om kwaliteitsredenen.

Wageningen University - Going bananas - Waar komt die banaan vandaan?

Jumbo hecht veel waarde aan ketentransparantie. Middels het project ‘Going bananas - Waar komt die banaan vandaan?’ richt Jumbo zich op de ontwikkeling van innovatieve technologieën die de geografische herkomst en productiewijze van bananen nauwkeuring kunnen bepalen aan de hand van de eigenschappen van het product. Bananen spelen een grote rol in de supermarkt. Dit voorbeeld kan uiteindelijk ook dienen voor de overige tropische fruitsoorten.