Verslagzoeker help

Verfijn hieronder op onderwerp Verwijder uw selectie(s)

Verfijn op periode

Strategisch

Voor het voortbestaan van Jumbo is het van het grootste belang dat de klanten iedere dag weer de winkels en andere kanalen weten te vinden voor het doen van hun boodschappen, en dat Jumbo in de toekomst haar klanten kan blijven binden. Binnen dit hoofdstuk onderkent Jumbo drie risicogebieden:

  • Formule

  • Veranderende omgeving

  • Reputatie

Formule

De klant blijft ondanks de aantrekkende economie gevoelig voor prijs. Jumbo is vanuit haar formule gericht op de laagste prijs en vertaalt haar klantfocus expliciet naar haar commerciële en marketingbeleid met een scherpe, niet actiegerichte prijsstrategie die aansluit bij de behoefte van haar klanten. Daarnaast biedt Jumbo haar klanten het breedste assortiment en de beste service. Dat garandeert Jumbo met haar 7 Zekerheden. Deze vormen de basis van de Jumbo formule. Om van klanten fans te maken, werkt Jumbo continu aan het versterken van haar formule.

Veranderende omgeving

Met haar unieke formule blijft Jumbo een sterke speler. Maar de concurrentie neemt toe, met name op het gebied van assortiment, aanbod en beleving van verse producten, en de beeldvorming bij klanten over de laagste prijs verandert. Daarbij spelen er ook ontwikkelingen op demografisch (vergrijzing, urbanisatie) en technologisch gebied. Deze veranderingen en de komst van nieuwe marktspelers en concepten zoals gemakswinkels, beantwoordt Jumbo met een sterke ambitie om te blijven investeren in de eigen formule en La Place, zowel in vestigingen als online, en door te investeren in nieuwe formules, zoals city stores en foodmarkten.

Reputatie

Jumbo is de tweede foodretailer van Nederland en de grootste ondernemersorganisatie. Dit maakt haar tot een belangrijke speler in het economische en maatschappelijke verkeer. Als gevolg van de sterke groei van Jumbo en haar grote rol binnen de foodsector is reputatieschade een van de belangrijkste risico’s. Jumbo investeert in een proactief beleid met een focus op duurzaamheid, transparantie en het op verantwoorde wijze invullen van haar maatschappelijke rol binnen de foodsector en de samenleving als geheel. Hierover gaat Jumbo de dialoog aan met verschillende maatschappelijke organisaties. Zo bouwt Jumbo aan wederzijdse betrokkenheid.