Verslagzoeker help

Verfijn hieronder op onderwerp Verwijder uw selectie(s)

Verfijn op periode

Voorwoord

Met gepaste trots presenteren wij het Jaarverslag 2017. In dit verslag kijken we terug op een succesvol jaar. Helaas kende 2017 ook een zwarte bladzijde voor Jumbo: op 16 mei overleed veel te vroeg Leon van den Boom, sinds 2012 gewaardeerd lid van de Raad van Commissarissen. Leon heeft een belangrijke rol gespeeld bij de integratie van C1000 binnen Jumbo en het bereiken van de onbetwiste nummer twee positie in de Nederlandse markt. Het verlies van Leon laat een enorme leegte achter. We missen hem als mens en als professional. 

Afgelopen jaren heeft Jumbo flinke stappen gezet in het slagvaardiger en klantgerichter maken van de organisatie. Het gevolg hiervan is dat we in 2017 aanzienlijke vooruitgang hebben geboekt met het behalen van de strategische doelstellingen. Dit heeft ook zijn weerslag gehad in de resultaten: de consumentenomzet van Jumbo steeg in 2017 tot € 7,010 miljard. De groei van ruim 34 procent bij La Place was zeer aanzienlijk. De restaurantketen levert een waardevolle bijdrage aan de hele Jumbo organisatie en werkt op allerlei fronten samen met de andere bedrijfsonderdelen.

De resultaten van 2017 vormen een stevig fundament voor verdere groei. Onze ambitie om uit te groeien tot de leidende omnichannel-speler op de Nederlandse foodmarkt staat hiermee als een huis. We blijven sterk inzetten op de waarden die altijd aan de basis van Jumbo hebben gestaan: focus op de klant en een scherp oog voor innovaties, vooral op het vlak van ‘foodbeleving’. Vanzelfsprekend houden we ook vast aan onze 7 Zekerheden en blijven we werken vanuit onze Every Day Low Price (EDLP) belofte. In 2017 hebben we voor onze miljoenen klanten een prijsverlaging van honderden dagelijkse producten doorgevoerd, en tegelijkertijd fors geïnvesteerd in de kwaliteit van deze producten. Verder breiden we bij Jumbo continu het assortiment uit. We houden daarbij bewust rekening met trends en behoeften, zoals de vraag naar gezondere producten, ‘lekker en gemakkelijk’, duurzamer geproduceerde voeding en aanbod dat nauw aansluit bij lokale voorkeuren. Zo staan we garant voor een sterk aanbod van hoge kwaliteit tegen lage prijzen. Exact de redenen waarom onze klanten blijven terugkomen, elke dag opnieuw.

Het vermogen om ons snel aan te passen, is ingegeven door het besef dat de wereld om ons heen en de wensen van onze klanten snel veranderen. Zo hebben we afgelopen jaar weer tientallen winkels vergroot en gemoderniseerd volgens de nieuwste inzichten van de Jumbo formule. Steeds meer ligt de nadruk op verse en gezonde producten, in een omgeving die de klantbeleving vooropstelt. Dit is ook terug te zien in het nieuwe gemakswinkelconcept Jumbo City, waarvan we in 2017 de eerste drie vestigingen hebben geopend. Deze compacte, binnenstedelijke winkels combineren op aantrekkelijke wijze kenmerken van Jumbo en La Place. Eind 2018 verwachten we op minstens tien locaties een Jumbo City open te hebben.

Ook de snelle groei van onze digitale winkelkanalen, waaronder de verdere uitbreiding van het aantal Jumbo Pick Up Points voor het afhalen van online bestelde boodschappen en de bezorgservice tot in de keuken van de klant, vraagt om aanpassingsvermogen. Om de leidende omnichannel-retailer in Nederland te worden, heeft Jumbo besloten  de ’Jumbo Tech Campus‘ op te richten: een moderne werk- en leeromgeving die ruimte biedt aan tweehonderd digitale toptalenten. De Jumbo Tech Campus gaat zich volledig toeleggen op de ontwikkeling van klantvriendelijke digitale toepassingen.

La Place is in Nederland weer helemaal terug van weggeweest. De restaurantformule kreeg er in 2017 ruim dertig vestigingen bij. Voor Nederland is dit een unicum voor restaurants van deze omvang. La Place verovert niet alleen haar positie terug in de binnensteden, maar is ook steeds vaker te zien op plekken waar we reizende gasten kunnen bedienen in Nederland en in het buitenland. In 2017 is ook de samenwerking tussen Jumbo en La Place verder geïntensiveerd. Jumbo City is een fraai voorbeeld van hoe we deskundigheid en ervaring met elkaar samensmeden tot een mooi, nieuw concept. Daarnaast bereiken steeds meer geliefde La Place producten de schappen van de Jumbo winkels.

We hebben met al onze medewerkers en ondernemers in 2017 weer met veel passie gewerkt aan het verder verstevigen van onze formules en marktpositie. Onze waardering voor hen is groot en zorgt ervoor dat we met vertrouwen uitzien naar 2018 en verder.

Veghel, 27 februari 2018
Raad van Bestuur
Jumbo Groep Holding B.V.